Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
What? Ezt nem értem. Mint 1. De na jó. 20 lehet, hogy nincs. De van egy pár. A baj az még mindig, hogy kint rohad minden. Tegnap szedtem ki egy tejesládából két első hát nem lengő de kart. Értitek. Meg takaró lemezeket amik a kombi csomagterében vannak a tank fölött. Szóva ezek a víz alatt. Az agyam ledobta a szíjjat. Fater persze nem kommentálta a dolgot. K*rvára rendet kéne rakni, de nem bírok vele. Gyűjtögető mániája van. Biztos ismeritek. Ez még jó lesz valamire, majd megcsinálom és eladom. Ezt mondta arra a törött féltengejű Pallasra is ami már hát vagy tíz éve áll. Mert kéne a belseje. Persz újra kell húzni mindent. De Pallas forma és az volna a lényeg. Nem akarok ígérgetni de megpróbálom összeszedni a dolgokat, és valami rendszert kialakítani, hogy tudjak segíten annak aki GSA feltámasztásban gondolkodik. << Rico
ui: Anyám GSA-jába valaki egy Lada gyújtáskapcsolót rakott. He? :)
Aham, hát abból volt vagy 20. Szal ha nem a megyei párttitkár volt az öreg, olimpiai aranyérmes vagy világhírű operaénekes, akkor max látott egyszer olyat tévében.:)
...tegnap mesélte a céges bulin egy öreg szaki (az autóm apropóján..).
"..nekem is volt annó egy citroenem, még az a régi harcsa-citroen. Tudod, amelyiknek együtt fordul a lámpája a kerékkel. De nem nagyon szeretem én a francia autókat, nem tetszett benne a sok furcsa megoldás. Gyorsan el is cseréltem egy jó 120 GL-es skodára .."
Csak a kőkemény katonai kiképzésnek köszönhető, h nem sírtam el magam mindenki előtt :))
A belsejük milyen állapotban van? Szívesen lecserélnék pár kárpit-elemet, a műszerfalam tetejét is csúnyán megrágta a nap.. és sajna a gyújtáskapcsolóm is elveszett valahol a posta útvesztőiben.. Van rá esély h nálad találhatók ilyen cuccok fölösben?
Ez úton szeretnék elnézést kérni a gsa szilentblokk gyártójától, vagy legalábbis jegelem a véleményem amíg a futóművestől vissza nem tértem.. Tegnap aláfeküdtem és kiderült h a lengőkaron átmenő csavarról lelazult az anya a x@r pesti utakon és ez okozta a kopogást és a bizonytalan úttartást gázadáskor-gázelvételkor. Remélem h a csavarnak és a szilentnek nem esett baja.. Jövő hónapban megyünk műszaki vizsgára...
Nekem nem kell, hogy ne legyen szétrohadva (úgyis szét van), csak ne legyen még meghajolva.:) Csakhát itten egyesek hajlamosak milliószám bontani GSA-t, csak akad már valakinél ilyesmi. Aztán lassan összeírom, hogy mi kell még hozzá, és majd kérdezek még.:)
Nekem sajna csak egy donorom van, az tudtommal kasztni-hátsórész szétrohadás miatt lett selejtezve. Max a hátsó segéd-alváz lehet benne használható, de a lengőkarok tuti selejtek. Már rég tervezem a totális szétbontását, remélem hamarosan eljutok odáig, akkor talán többet tudok mondani...
Abban sem vagyok biztos, hogy nekem van két ép a kábé húszból. A feje tetején minden és a rendezésre még az esélyt se látom. A pesti emberkét meg megtelefonálom, hátha jutunk valamire.
Adott nálem egy viszonylag szép GSA. Jövő héten kicserélem a balos hengerfejet, akkor még üzemképes is lesz. Ezt nem szeretném ennyiben hagyni, szal legyen akkor már tényleg szép és jó is. De az alkatrészbázisomat nagyrészt lerombolta egy természeti katasztrófa.(hátizé elvitte a szél a csűr tetejét, nem szóltak, szétrohadt minden)
Szóval kellene pár cucc majd, pl. egy komplett hátsó híd, amin még nincsenek elhajolva a lengőkarok. Kinél akad leginkább?:)
Én is találtam Gyálon egy bézs színű kombi gsa-t! Sajna eléggé meg van rohadva, de a tulaj már 10 éve leállította.. nem lehet benne sok kilóméter. Ígéretet kaptam rá, hogy kibányásszák hamarosan a lomok alól..
A pesti ezüst színű alufelnis specialról tud valaki valamit? Talpraállítani sajna nem tudnám, dee alufelnim azóta is csak 2db van.. és hűvös reggeleken sajna kezdenek jelenkezni a váltó szinkronizálási problémák (amíg az olaj be nem melegszik..) Szóval nem jönne rosszul egy keveset futott donor..
Megkezdjük a vizsgára felkészülést, féltengely felújítás és szilentblokkok cseréje a legsürgősebb.. Erről is várok bármilyen infót.. 2 éve cseréltem szilentet és már megint lóg az első futómű..szerintetek ez normális?