Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Külön lettek rátéve a lakókocsi miatt. A tükrök hozzá régen Angliában lettek vásárolva. Délszláv háboú óta nem lettek feltéve. Megállt az idő...parafinból lettek a dolgok előszedve :)
Köszi az infót! Korrekt lista. :) Felniügyileg pedig elég jól állok nékem nincs rá szükségem. Egy ködlápás GSA első lökösért viszont nagyon hálás volnék valakinek.
3db felújított (homokfúvott, fényezett) azóta pedig nem használt lemezfelni nálam is porosodna a garázsban, ha nem lenne szépen letakarva. Téli gumit akartam anno rájuk szerelni, de közben rájöttem, hogy max. garázsdisz lehetne a téligumis felnigarnitúra, mert úgyse megyek ki az autóval olyankor :)) Így a projekt süllyesztőbe került. Ha kellenek szólj!
Sziasztok! Nagy a pangás. Vagy mindenki készül valamire.... :) Van nekünk olyanunk, hogy GS/GSA gyári színkatalógus? Tudjuk, hogy milyen színekben adták ki? Rico
hali mindenkinek. van 2 db felni uj firstone gumikkal eladó 100km futottak ár 8eft össz. gsa break oldalüvegek+hátsó hajlított 10e össz kisshubakukac freemal pont hu
Az ajtókárpitokat elõkészítettem, a karfákat is megkeresem holnap, és fel is viszem bp-re, hogy legközelebb el tudjam neked vinni.
A bal elsõ ajtó: horpadás nincs rajta, az alsó részen kell a lemezt javítani (cserélni) 3-4cm magasságig, ott korrodált, máshol jó állapotú. Most ezt ie fel tudom vinni Bp-re, ha jó. és majd onnan tovább.
Az Y egyik szárát sikerült tegnap megbűvölni.. majd terhelés alatt derül ki, hogy mennyire lett jó.. Van még egy szivárgó szelepfedelem, és a vadonat új benzincső sem illeszkedik jól a porlasztónál.. Ha ezeket megszüntetem, már érdemes lesz illatosítót tenni a fülkébe :-D
Úgy néz ki, holnap utazunk a Balatonhoz, munka ügyben.. kínos lenne, ha az ablakon kéne kilógni friss levegőért.. :-D
Sajnos beigazolódott a gyanúm: csúnyán sziszeg a kipufogó az Y-nál.. és persze jut a füstből a fülkébe is. Remélhetőleg ma vagy holnap neki tudok látni a gyógyításnak.. Amikor az új Y-t építettük be, tiszta kínszenvedés volt: sehogy sem akart illeszkedni a többi, "elmelegedett" darabhoz.. remélem mostanra elnyerte a formáját és nem fog szétugrani, ahogy leveszem a bilincset..
Másik betegség, ami feltűnt, h szivárog az olaj az első féknyergeknél.. ami nem túl egészséges.. Találtam felújító készletet <a href="http://http://www.maximizeronline.com/?action=item&maker=12&modelgroup=3&cartype=31474&actct=31474&group=279&from=c&item=AF+AF+017" target="_blank">itt</a> ..de nem tudom, ez megoldja-e a gondot.. illetve jó lenne tudni, hogy a beépítéshez le kell-e szedni a féknyerget?
Az ajtó és az ajtókárpitok biztos, hogy most a nyáron felkerülnek, ha máshogy nem apámék felhozzák. A műszerfal már elég kérdéses, azt még ki kell venni előbb...
Nem, köszi, voltunk lent a telken Pünkösdkor, és leszedtem egy csonkot, azon van két elfogadható, bár elég kemények már. Gondolom a fiúk majd csonkostól rakják fel.
Akkor akartam felhozni neked az ajtókárpitokat is, meg az ajtót, de éjjel kettőkor kellett indulnunk, mert Tímea kislányom úgy döntött, hogy nem várja meg a 18-át, hanem előbb jön. Így azok lent maradtak, sajnos.
Ha akadna olyan szívócsonk - gumi feleslegben - jutányos áron - az engem is érdekelne..
Vagy amiket keresgélek már egy ideje: gyújtáskábel - távtartó, hűtőmaszkba csúsztatható lemez (ami télen nem engedi be a menetszelet...), ajtózár (főleg bal első..) ..és régi szívfájdalmam: a gyújtáskapcsoló elektromos csatalkozója.
..csak néhány képet csináltam, nyakig olajosan, mobillal.. de persze, szívesen megosztom.
Picit elakadtam az első szintszabályozónál.. először azt hittem, h az elejét lógatja, de xerintem inkább a hátulja van túl magasan.. Hirtelen nem találtam semmi konkrét infót a gyári hasmagasság beállításokról.. szívesen venném, ha véletlenül tudja valaki.
A '89-es michelin gumik viszont remekül szerepelnek.. 4 hó állás után csak az egyikből hiányzott 0,1 bar, nekem ez tökéletesen megfelel.
Szombaton érkezik egy komplett motorom Békésről.. VW bogárba akarta beültetni a tulaj..de nem lett semmi a projektből. Nincs még konkrét tervem vele.. talán ha a családi kassza kikerül a gödörből, elkezdem felújítani.
Lesz cikk, de a készültségi állapota most nem olyan, hogy megérné leírni. Egyelõre szívócsonk-takarólemez közötti gumira vadászunk, hogy a motort össze lehessen rakni. Csak utána jön a hidraulika stb. Szóval még messze van, hogy elkészüljön, de akkor lesz róla cikk, úgy készülünk (fényképekkel stb.).
Örömmel jelentem, h üzemképes GSA-im száma elérte az eggyet, nagyon bosszantott már,h csak papaírnehezéknek jó az autóm :)
Vannak még apró finomságok hátra.. Y váltó felőli illesztése nem bírta a 3x motor ki-motor be játékot, lesz egy motor olajcsere, féktárcsa + betétek tisztítása, fordítva vannak fent a légszűrő rögzítő csavarjai a hengerfejen, meg az első szintezőn is jó lenne állítani.. De az autó szalad és ez a lényeg :)))
Ami megújult a hosszú futam alatt: főtengelyszimmering, kuplung szerkezet, tárcsa, kinyomó csapágy, nyelestengely szimmeringje (alkalomadtán megadom a méretet, de elég furcsa darab. Egy bontott váltóban találtam egy közbetétes megoldást, azt használtuk fel..) gyertyák, gumi benzincsövek, benzinszivattyú felőli komplett hengerfej. Ja és a generátor fesszabályzó a szénkefékkel..ahonnan az egész sztori kezdődött.
Auto Kelly amúgy, de Bosal katalógus volt. Az Y az pont nem bosal. Szal olyan cuccok ezek, amiket lehet kapni, csak az ember már meg sem nézi. Rendeltem két leömlő utáni csövet is, nekem azok is rosszak.
Jaja, jó kipufogós engem is érdekelne.. Nekem a hátsódobom porladt széjjel, most samaráé van felapplikálva. Használható így is, de azért a gyári az igazi.
Hetek óta járom a kipufogósokat, hogy valaki csináljon egy ipszilont mosmá. Erre bemegyek egy boltba olajat venni, várakozás közben lapozgatok egy kipuffos katalógust, abban meg van. Kérdem, hogy lehet-e ezeket kapni, vagy csak benne maradt? Aszongyák lehet, persze, 7000 forint.