Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

tcaoe Creative Commons License 2009.12.01 0 0 2303
Próbáld meg, hogy csavarhúzóval megtolod eresztés irányába a szintszabályzót (hogy letegye a hátulját), ha utána leteszi az orrát is, akkor csak ennyi baja van.
Előzmény: Tiber_78 (2302)
Tiber_78 Creative Commons License 2009.12.01 0 0 2302

Tcaoe!

Ez érdekes, mert a hátulja veszi ugyan az adást, ha a szintszabályozóval állítom, de amúgy lehet h valami tényleg nem okés vele. Múltkor be akartam állítani a szinteket gyári értékre, de a hátulja még a legalacsonyabb beállításnál is túl magasan van. Vagy ahogy már szokott lenni, ez is sz@r meg az is sz@r és már csak a harmadikat kell megtalálni.. mert ugye három a magyar igazság :D
Előzmény: tcaoe (2300)
Aquabat Creative Commons License 2009.11.30 0 0 2301
Remek. Már látom hogy fél napom fog csak rámenni a lengőkar cserére komplett... Na de sebaj! Már látom az alagút végét! :D
tcaoe Creative Commons License 2009.11.30 0 0 2300
Ugyanezt csinálja akkor is, ha megáll a hátsó magasságszabályzó. Ahhoz a csomagtérből hozzá lehet férni, nézd meg, mennyire mozog könnyen. Ha nem mozog, az lesz a hibás, az meg ugyanolyan, mint az összes többié.
Előzmény: Tiber_78 (2299)
Tiber_78 Creative Commons License 2009.11.30 0 0 2299

..másik kérdés..
Tegnap hidró olajat cseréltem.. de hiába engedtem el a nyomást a főgömbnél, az eleje nem akart leülni (a hátulja is csak fékezgetés után..). Utánaolvastam hát a szakirodalomban és megtudtam, h van egy biztonsági szelep, ami alacsony nyomásnál leválasztja a futómű rugozását a rendszerről. Akkor nálam ez hagyta el magát? Esetleg pucolással lehet rajta segíteni, vagy ilyenkor csak a csere a stabil megoldás? Ilyen biztonsági dolgokkal nem szeretnék játszani..
Tiber_78 Creative Commons License 2009.11.30 0 0 2298

FeZ mester!

Ez az alsó ill felső lengőkar szilentekre egyformán igaz? Mert nekem vizsga felkészítés keretein belül kb 2 éve cseréltek alsó lengőkarban szilentet, és nem merült fel, h nagy küzdelem lett volna a beszerzése..
FeZ_ Creative Commons License 2009.11.29 0 0 2297

Aquabat !

A szilent pótlásában az a nehéz, hogy spéci van benne. Olyan mint a CX-ben.

Szilent is, meg tulajdonképpen egy "csapágy" is. Bizonyos elmozdulásig a gumi rugózik, azután meg elfordul a belseje.

Emiatt egy hagyományos szilent élettartama igen rövid lenne a helyén.

FeZ

Előzmény: Aquabat (2296)
Aquabat Creative Commons License 2009.11.28 0 0 2296
Fez!

Köszi az infót. Majd kieszelek valamit. Hogy mit még nem tudom, mert se gyárit se orángutángyártottat nem látott itt senki már két éve.... :( Az hogy esetleg más gyártó más típusú szilentje jó volna e arról szerintem már tudnánk. Mint ahogy állítólag az ékszíj tán ugyanaz mint valamelyik Dévójé. :) Majd végső elkeseredésemben kifaragom gumitáblából kis bicskával aztán bekenem avas zsírral! És kész! :D
Előzmény: FeZ_ (2295)
FeZ_ Creative Commons License 2009.11.26 0 0 2295

Aquabat !

A lánghegesztőt (lángvágót) csak akkor használd, ha az alvázkeret a továbbiakban már nem fog kelleni. A GSA ugyan nem olyan érzékeny erre mint a CX, de nem tesz jót a keret anyagának akkora a mértékű meleg.

A szilentből eddig utángyártottban csak Eurohespheria-t láttam eddig, de abból sem hoztak be az országba sosem. :-(

Gyárit talán még lehet szerezni, de igazán trükkös az lenne ha az eredeti gyártótól lehetne valahogyan szerezni a gyárat kihagyva. :-)

(Paulstra volt a gyári márkája)

FeZ

Előzmény: Aquabat (2294)
Aquabat Creative Commons License 2009.11.25 0 0 2294
A franc és tényleg. Köszi! Hát persze hogy bele van rohadva.... Ha négyéves Ford Rangerekbe belerohad akkor majd a húszéves Gésába nem fog. Akkor már csak négy darab szilentre lesz szükségem, fűrészlapra és vagy a lánhegesztő aparátra... :D De fognak örülni nekem az alkatrészesnél. Gondolom nektek is azzal a kísérőszöveggel adják át az alkatrészt jobb esetben alkatrészeket, hogy: Nagyon nehéz volt beszerezni elfekvő készlet volt. Nagy mázlid van! Így szereztem most első féktárcsákat bagóért!
Előzmény: FeZ_ (2293)
FeZ_ Creative Commons License 2009.11.25 0 0 2293

Aquabat !

Azt akartad írni, hogy a lengőkar csavar hogyan jön ki, nem igaz?

De igazad van, ha csak úgy simán nem tudod kiszedni, akkor végig bele van rohadva a szilentbe. :-(

Ez igen jó móka, ha nem akarod tönkretenni az alvázkeretet, akkor fűrészlappal ki kell (lehet) fűrészelni. (magyarán el kell vágni a tengelyt a lengőkar vége és az alvázkeret füle között)

A baj az, hogy ezzel a mutatvánnyal megmentheted ugyan a lengőkart magadnak, de a szilent benne kuka lesz, azt majd csak kiégetéssel vagy valami marha komoly préssel tudod szétszedni ha kint lesz.

FeZ

Előzmény: Aquabat (2292)
Aquabat Creative Commons License 2009.11.23 0 0 2292
Halihó háromhengeres léghűtésesek! :D Az általam idehajigált képek, amik lepukkant On Topic autókat ábrázolnak Szeged-Kiskundorozsmán fellelhetők. A bezúzásig. Ha vásárolni szeretnél valamit jó mélyen nyúlj a zsbedbe mert megkérik az árát mindennek. Van egy kérdésem. Már egy párszor elkapott a ríhatnék amikor hozzányúltam az autómhoz. De aztán kellő türelemmel és elszántsággal újra és újra nekiláttam hogy megoldjam az elém táruló problémát. De most más a helyzet. Most nagyon berágtam. Szóval: Hogy jön ki a féltengely csavar??? A kontraanyát levettem. Menet nem lehet a szilentbe sem a keretbe. Akkor bele van rohadva szilentbe.!? Kiütni nem bírtam. Ha megrúgatom légkulccsal elszakad aztán hajíthatom el. Ötlet valaki? Köszi!
Előzmény: TDKuksi (2271)
Taksoft Creative Commons License 2009.11.18 0 0 2291
3??? Ezt számold újra, szerintem. :-D
Előzmény: Törölt nick (2290)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.18 0 0 2290
Végülis három henger léghűtés...
Előzmény: Tiber_78 (2289)
Tiber_78 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 2289

Örömmel jelentem, hogy én is veterán biztosításra váltottam, épp most kaptam az emilt az OFF trabant-wartburg klubbtól ON , hogy részükről szívesen látnak a köreikben. Még a generali-nál is 8000km/év a futásteljesítmény korlátozás.. ilyen benzinárak mellett, nekem jó ha a 2-3000 összejön :D
Tiber_78 Creative Commons License 2009.11.15 0 0 2288

Dee legalább már nem folyik be a víz a küszöböm sarkánál, és ha már nekiálltam, akkor lekezeltem a sárvédő belsejét is, lekentem alvázvédővel a kerékjárat ívét is, lekezeltem gumimat is, mert már kezdett repedezni picit. Már csak lakatolni kell, és újra vízhatlan lesz az autóm :)
Tiber_78 Creative Commons License 2009.11.15 0 0 2287

Köszi az infót, East-Westék azt mondták, ők 14 ért hoznának "gyárit"..
Sajna lehet, most csak gömbtöltés lesz belőle, vagy bontottra csere. Kiderült, h sürgős lakatolnivalók is lennének az autó alján és egyszerre minden nem megy..
Előzmény: tcaoe (2286)
tcaoe Creative Commons License 2009.11.14 0 0 2286
Hát, a technosir, az éppen csak a bontottnál jobb.
De a Fridcarnál tudsz venni IFHS-t, oké, jóval többért, de az megoldja. 1,4-es kombi BX-hez kérd, mert GSA-hoz már nem talál a katalógusuk.
(jeszenszki nem adja elő, hogy 1400 a szódásüveg és egy ajusa lufi bele, mer megmarom.:))
Előzmény: Tiber_78 (2284)
Aquabat Creative Commons License 2009.11.11 0 0 2285
"Egy mákdaráló persze hogy forog mint állat, meleg és zsúfolt, lehetőleg minden irányból takarva, nehogy szellőzzön." Mire gondolsz? :)
Tiber_78 Creative Commons License 2009.11.09 0 0 2284

Huhh, micsoda parázs vita.. De legalább pörög a fórum :))

Ezek után alig merem megkérdezni, h mit gondoltok a kereskedelemben kapható új gázgömbökről..

Minden előzetes jel nélkül elkezdett pattogni az autóm jobb hátulja, tippelem, h a gömb szállt el. Tudom, h tölteni is lehet, meg van egy kosárnyi bontottam is.. De UNIX-éknál 8k-ért láttam újat, és ennyit még ki tudnék izzadni, ha tudom, h cserébe nem kell 3 hó múlva újra szétszedni..

Tecnosir a cucc márkája.. Igaz, h sosem hallottam még róla, de attól akár jó is lehetne.

Ajusa szelepdekni tömítést amúgy már én is vettem minden figyelmeztetés ellenére. Aztán annak rendje-módja szerint bele is tettem a bélyegalbumomba, és vágtam egyet szépen parafa lemezből. Ha más cuccuk is ilyen, akkor kedves édesanyukájuk bizonyára folyamatosan csuklik :))

Üdv: Tiber
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.08 0 0 2283
Vannak méretek, amiben más egyszerűen nincs (esetleg nagyon elfeledett készletek mélyén), továbbá a "nagynevű" gyártók rég leálltak a gyártással. Marad ami marad, ha az jól működik, akkor hisztéria a háromszoros (hatszoros) árú cucc erőltetése. Miért lenne érdeke bármelyik gyártónak az 50 % selejt? Vagy gondolod, hogy a csomagolóban Ibrahim egy tapétakéssel találomra kaszabolja a karmantyúkat?
Egy CX pl nagy vasblokk, sok vízzel, a kuplung felől baszott nagy lik és a forgó lendkerék szellőzteti mint állat. A kipufogó okosan végig az autó alatt van vezetve. Vagyis nincs meleg, amit az NBR ne viselne el.
Egy mákdaráló persze hogy forog mint állat, meleg és zsúfolt, lehetőleg minden irányból takarva, nehogy szellőzzön. Oda valszeg indokolt a viton és lehet hogy könyen beszerezhető.
De esküszöm, kipróbálom a gurmannt...Vagy a sziloplasztot (bár nem tudom miért gondolja mindenki, hogy olajra szilikont kell alkalmazni).
Aztán mit szólsz ezekhez az újfajta papírszalvéta szimmeringekhez? Az szerinted mit mutatna bármelyik húszéves autó bármilyen tengelyén?
Előzmény: FeZ_ (2282)
FeZ_ Creative Commons License 2009.11.08 0 0 2282

Jeszenszki !

Na, pont a Reycon amit nem kellett volna említened. Az keményem az 50%-os szimering. Vagy folyik, vagy nem. Tény, hogyha nem folyik, akkor jól működik.

Sajnos nekem ez túl rossz arány, ezért nem szívesen szedem szét kétszer a kocsit.

Némi sejtésem van arról, hogyan is kell betenni egy szimeringet, de amikor ugyanolyan rendes technológiával beszerelve az egyik folyik a másik nem, az nekem nem minőség.

Mint mondtam felőlem kinyomhatod sziloplaszttal is, ha az neked működik, azért én nem teszem ha nem baj. :-)

Közben rájöttem, hogy biztosan velem van a baj, tök hülye vagyok és légkalapáccsal szedem ki a szimeringet és a 2 kilóssal verem be, azért folyik nálam az olaj.

Majd jól elmegyek továbbképzésre, végülis a jó pap holtáig tanul, akkor nem sem árt fejlődni.

FeZ

Előzmény: Törölt nick (2281)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2281
Hát néha győz a kiváncsiság az utálat felett és benézek erre a fórumra. Na ja, kinek a pap, kinek a szamara, ez CX-es tapasztalat, hogy jó bele a piros, a sárga, a kék, a barna szimmering egyaránt. Csak ésszel kell berakni. És nem csavarhúzóval, reszelővéggel, fagyikanállal kifeszegetni a régit. Gondolod, hogy hajlandó lennék 45 ropit kifizetni az 5 szimmeringért? A reycon nem rossz, 5-6 évig bírja. Ez legalább 100 ezer km nálam. De inkább több, mégha 2 autó is van.
Előzmény: FeZ_ (2280)
FeZ_ Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2280

Jeszenszki !

Hogy van ez nálad? Havonta egyszer benézel egy rendes fórumra is és teleszórod a visszamenőleges válaszaiddal ?

Vagy ennyit kellett vacakolni a belépéssel, a válasz bepötyögésével, hogy több mint fél hónapig tartott?  :-))

"Egy jól összekarcolt, vagy hornyolt tengelyre tehetsz Jóistenlegfaszábbja szimmeringet is, az folyni fog 2 hét múlva."

Ez egy alapigazság. A baj azzal van, hogy pl. egy Acron vagy Ajusa szimering 50% biztonsággal folyni fog egy hibátlan tengely esetén is, míg az általad lekínaizott szimeringek nem fognak folyni. Mondjuk részemről mindenki azt tesz bele amit jólesik neki, ezt mindig elmondom.  

FeZ

Előzmény: Törölt nick (2273)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2279
Persze, a nézőpont nagyon fontos.
De nagyvonalú vagy vazze!?! És a víz/gázolaj 3/1 (mint egy fradiute meccs) keveréket mivel magyarázod? Megpróbáltuk odaadni a hadházi cigóknak, de kiröhögtek vele. Mondtuk, hogy Miskolcról hoztuk. Könnyes szemekkel néztek arrafelé... Persze téged nem említettünk, mert mégiscsak emberek vagyunk...
Jó hogy szóltál, nincs meg véletlenül Hameini ajatollah mélcíme? Hátha érdekli a cucc.
Előzmény: tcaoe (2278)
tcaoe Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2278
Egyfajta történeti tényállásnak?:)

Na, ha tudom, hogy csak félmillót, odaadtam volna az üres üvegeket a csomagtartóból, meg egy segélycsomagot liszttel, száraztésztával, ilyesmivel.:)

Az a dolog szerintem eleve is atombomba volt, csak fordítva volt bekötve, így használható gázolaj-előmelegítőként is. Csodálom, hogy ezt nem ismerted fel.
Előzmény: Törölt nick (2277)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2277
Hátööö, nevezzük inkább történeti tényállásnak! Mi csak tapintatosan késtünk vagy 3 órát, nehogy kiderüljön valami lúzerség.
De igazán hálásak vagyunk az vasért, közel félmilliót kiárultunk belőle és még játszótér is volt.
A gázolaj előmelegítőből most csinálok atombombát.
Előzmény: tcaoe (2276)
tcaoe Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2276
Kifogások, kifogások.:P
Előzmény: Törölt nick (2275)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2275
Hát igen. Mentségünkre előadnám, hogy te reggel óta gyakorlatoztál a beindításon, így este 9-kor már pöfögött is. De még hason...(höhöhö). Aztán mentünk a banánligetekből és talpra állítottuk.
No nekünk reggel 8-kor mínusz 10-ben kellett beindítani (persze a te kannás üzemanyag tartályodból), ami csak 390 méteres behúzással sikerült. Aztán szemügyre véve a levett hengerfejet megállapítást nyert, hogy a lélök nem ment át a porlasztócsapból az előkamrába. Némi csavarhúzós segítséggel aztán már jól szelelt, de nagyra értékeltük a szénbetétes gázolajszűrés ilyen megvalósítását - gondolom saját találmányod. Csak ha javasolhatnám, nagyobb porlasztási nyomást kell rendelni hozzá.
Amúgy tiszteltetem az egész bányamérnöki kart, add ki TDK-ba, hátha valaki megvalósítja!
Előzmény: tcaoe (2274)
tcaoe Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2274
Mondja ezt az arc, aki verőfényes nappal a nagy büdös alföldi narancsligetek között nem képes beindítani egy CX-et, amit én a hegyen a sötét éjszakában simán beindítottam.:P
Előzmény: Törölt nick (2272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!