Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Nekem szilveszterkor a bx-en mind2 lámpa izzó-foglalata 1szerre lett kontaktos... Márr majdnem kiiktattam a világításkapcsolót,mikor megnéztem a lámpafoglalatokat,hátha;és lőn.
Halihó! Úgy néz ki ezt az évet elektromos problémával kezdjük. Figyeljetek mert nem gyenge. Ablaktörlö motort javítottam mert berohadt. 25 év alatt azért csak sikerült neki. Szét csisz bezsír össze. Oké! Megjavult a szakaszos fokozat is hurrá. Turbó ablakdörgölés a kapcsoló miatt nem jó. Rendben. Hazaérek. A múlt hét óta alacsony fordulaton kivillant néha a töltésjelző. Ezért párszor rápróbáltam hogy indít e rendesen. A negyedik után fél fordulat és nyekk. Mintha föllazult volna egy testkábel de nem. Addig addig míg lemerítettem az akksit az indítgatással. Elmentem egy cimbihez egy másikért. Hazafelé megállítanak a rendőrök. Nincs világítást a drótszamáron! Háromezer. Kösz! :D Hazaérek. Akkor bikázzuk be. Elindul szépen. De az összes visszajelző a bal oldali kapcsoló "panelon" világít. De csak a helyzetjelző üzemel valójában. Illetve a fényváltó hatására amerikai stílusban az index kapja a 12 voltot. Remek. Betettem egy másik kapcsolót Ezzel jó az összes fokozata az ablaktörlőnek, de helyzetjelzőn kívül semmi sincs. Ha valaki találkozott hasonló paranormális jelenséggel és azt meg tudta oldani kérem segítsen. Azért holnap kibontok egy másikat is, de ha az se jó akkor elkap pulykaméreg. :) Mára ráhagytam.
Igazából egy válságautót keresek a Xantia helyett és miért nem legyen addíg egy GSA :) Később jó lesz donornak a veteránhoz. Egyébként tett fel az illető képet, tetszetős. Csak az a fránya 250000... E-mailem publikus elvileg.
Dobj egy mélt az air KUKAC in1st PONT szote PONT u-szeged PONT hu ra. Nem tudom szeretné-e az illető, ha ide írnám be a nevét (bár lehet, hogy anno már megtettük).
Nem jó hírek ezek... :( Ember tervez Isten perverz. Tőlem a kollégák kérdezgették, hogy mennyiért adnám el a kocsim HA! eladnám. Hát én jelen pillanatban nem adnám el. A piacon azt a pár darabot se bírják eladni ami még lábon van. Ráadásul bagóért, az állapot... Isten se tudja. Akkor inkább én komolyan mondom fölgyújtanám. Már annyiba van, hogy ne tovább. És nincs még kész. De nem vagyok negatív, ne értsetek félre. Ha minden szép és jó a verdán. Lehet esély. Fontos, hogy rakd össze!! Járjon!! Kosárba az életbe nem kel el akármilyen tutin van lakatolva, autószerelve, fényezve. És akkor egy << fanatikus rábukhat. Még jó áron is. Csak akkor meg piszkosul fogod sajnálni. Sokat segítettem mi?
Hát szerintem óriásit buknál rajta. (van egy olyan gyanúm, hogy még összerakva is) Inkább tedd el pár évre, ha nincs akkor baj és hagyd abba a ráköltést. Majd utána befejezed.:)
Miért? :-[ Még nincs, de jobb bebiztosítani a menekülési útvonalakat előre. Most a jobb forgatókönyv szerint is elég vacak helyzet lesz, és akkor a rosszabbon nem is gondolkodtam. Ha egyedül lennék nem érdekelne semmi, költöznék szüleimhez, és kész. De a két éhes száj (pelenkás fenék) viszi a pénzt, de neked nem kell bemutatnom.
Még a végén kénytelen leszek megválni a szilent-készletemtől is. De csak autóval együtt adom. :-)
Szerintetek el lehet adni egy félig felújított (lakatolt, fényezett) GSA-t? Vagy akkorát buknék rajta, hogy inkább ne is gondolkozzam rajta?
Egyelőre nincs benne a motor sem, de Kuksi megígérte, hogy már csak napok kérdése, és visszakerül, és akkor már csak tömítés kell az olajhűtőhöz, hogy pöföghessen, akkor lábra tud állni legalább. Gondolom úgy lehet rá esély eladni(?).
Rejtő is megmondta, h a fiatal leánykák és az idős fizikaprofesszorok elképesztően naívak tudnak lenni.. én is bíztam benne, h megúszom egy gömbtöltéssel amikor az autó jobb hátulja elkezdett iszonyatosan pattogni..
Végül a Szirmai - szervíznek köszönhetően két új gömb virít az autóm hátuljában és egy új réz hidrócső.. a munkahenger régi vascsöve csoda, h eddig kibírta.. Ráadásképp kaptam ajándékba 4 használt gumit is (2 Michelin X-et és 2 XZX-et) ezért külön respect a mesternek :))
Most újra felfedeztem, h milyen hihetetlen jó a GSA rugózása.. de így, h a hátulja rendben van, rájöttem, h az első gömbökre is ráférne egy töltés.. kár, h erre a kis mutatványra ráment a teljes karácsonyi költségvetés :))
Rob Moss és csapata maximálisan megbízható. Én lassan 10 éve vagyok visszatérő vásárlójuk. Postán elküldik az alkatrészt. Meg is érkezik mindig épségben. Az árfekvésük viszont nem teszkógazdaságos, ezt jó ha tudod.
Na megvan. Csak Angliába kell elmenni ezért a pár vacakért. Chevronicéknál van. Rob Moss el is postázza ha arról van szó. Rendelt itt már valaki tőle alkatrészt? Köszi!
Egy dzsilió dollárt adok annak aki hoz nekem egy garnitúra szilentet. :) Annyira nincs, hogy inkább adnának már el nekem az autósboltokban fehér hollót mint, hogy bármit be kelljen szerezni a GSA-hoz. Nem adtam föl de, most nem vagyok olyan hű de lelkes... A műanyagból való esztergálás meg hát. Nem tudom. Én se vagyok oda érte. :( A csattogás viszont megoldódott ez meg jó hír. Gyújtáselosztó. Kimozdult gyetyakábel. LOL! Köszönöm! :D:D:D
Kapom az ívet lengőkar szilent ügyben... :D Nagyon segítőkész kollégáim vannak akik megbékéltek a betegségemmel miszerint egy 25 éves Francia autót dédelgetek. Zárójelben jegyzem meg, kivétel nélkül német autóval jár mindenki. Ja bocsi. Van egy Rover is! :D :D A lényeg . Műanyagból lesz esztergálva szilent. Hogy milyenből még nem tudom ez utánajárást igényel mert ugye tejfölös pohárból nem lehet. Meg bakelitből se. Majd megmondja aki csinált már ilyet. A hétvégén kiderül. A másik. Elég kellemetlen csattogást véltem ma fölfedezni a motor menetirány szerinti bal oldala felöl. Szelephézag ment el gyanítom. De mitől? Egyik pillanatról a másikra. Elég bosszantó... Ajándék mikulásra egy ezeréves IPM cikk. Amin egy GS suhan egy föld alá tervezett autópályán! :)
Benyúlsz a GSA-mba az anyósülés elõtt fogsz találni 2 db szilentet gyári csomagolásban. Talán rajta van a cikkszám is. Kéretik oda visszatenni, nem eladók. :-)
"Ez az alsó ill felső lengőkar szilentekre egyformán igaz?"
Nem , mert a felső lengőkarban csapágy van. :-)))
Különben ha még rendelhető a gyári szilent, akkor annak örülünk. Sajnos nekem GSA mikrofilmem nincsen és a cikkszámát nem tudom, így meg sem tudom nézni , hogy rendelhető-e. Az online alkatrészkeresőben meg GSA nincsen.