Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Na végre. Már kezdtem aggódni. Szerbiai GS-eket is szeretnénk meghívni. Gáz lenne, ha itthonról senki se jönne. Kicsit nagyzolós terv, de milyen jól festene 40db GS/GSA együtt a 40. szülinapon Mártélyon illetve Hódmezővásárhelyen.
Azt hallottam, hogy Hódmezővásárhelyen (Mártély kemping) << Sajti rendez találkozót. Nyáron. Ha lesz én eltolom a gépet. Még valaki? Ehhez kapcsolódik. Mennyire vannak szétszórva a GS/A típusú gépjárművét fölvállaló emberkék. Én szegedi vagyok. Akin nem tudja csak annak mondtam. Aki tudta az törölje emlékezetéből azt hogy elolvasta az előbbi sort. Meg ezt is. Ez is. Ezt meg főleg! :D :D Még ez is ide tartozik. Sose lesz vége. Fáradt vagyok már. Na megyek pihi.
Kicsit macerás ez a megoldás GSDriver.. én inkább ultralapos hajszárítót applikálnék a tetőkárpit alá.. persze csak miután átalakítottam 12 voltosra :)
Éééés! Nem kell fölnyitni a csomagtérajtót se, hogy bedobáld a Teszkós szatyrokat. Meg a sódert is könnyebb belapátolni. A csirkéket viszont meg kell kötni!
Micsoda ötlet! Tényleg. A fűtőszálat nem az ablakra, hanem az ablakmosó tartályba kell tenni, a vízgőz pedig gyorsan tisztítja a fagyott ablakot ... :)))
Köszönöm az infót.. Azért dobtam fel a fűtőszál témát, mert én is csak ilyen javítgató "körömlakkot" találtam a gugli segítségével. Az meg sejtettem h nem arra van, h 100%-ot visszapótoljak vele.. Amúgy is elég gány a hátsó üvegem, jó lenne ezt a részt is helyretenni végre. Alkalom adtán elbeszélgetek 1-2 autóüvegessel, hátha tudnak vmi jó tippet.
Hát ja, pocsék dolog az ablakon kilógva tolatni.. de szegény ember vízzel főz :))
Ne is ilyesztegessetek ilyen fűtőszál balhéval. Összeteszem a két kezem mert az enyémen jó. A halálom, ha nem látok ki a kocsiból. A fűtőszál ilyen jellegő (ecstes, sablonos, körömlakk) javításáról hallottam én is. De tényleg csak javítás szintjén tudom elképzelni. Megkarcoltad gyűrűvel és lejött egy miliméternyi helyen. De állat volna egy fűtőszál filctoll és akkor befűtőszálazhatnám a hátső meg az oldalsó üvegeket is!!! :D A laborban leszek ne zavarjatok! :D :D :D
Bocs, ha esetleg félreérthető voltam, csak hű akartam maradni ehhez .
Nem a javítás a kamu, csak az az anyag nem erre való, az az ecsetes "körömlakk" ellenben működik. Ott szokták elrontani a házilagos javítást, hogy nem takarítják meg elötte elég alaposan a szélvédőt. Vezető festéket, vagy lakkot érdemes keresni, ezekből kétféle (na jó sokkal több) ezüst, vagy vasoxid tartalmú, általában 3g 3-4000 Ft magasságában -ezért mondtam, hogy ha nagyon sokat kell javítani nem éri meg szórakozni vele.
Nem lévén tapasztalatom elnézést, ha nagy kamu az egész fűtőszál javítósdi. Azért lettem bátor, mert sok szélvédőjavító műhely profiljában benne van ez a tevékenység. Jó lenne tudni, hogy ők is csak ecsettel meg sablonnal maszatolnak, vagy van valami jobb és nagyobb felületen(hosszon) alkalmazható technologiájuk.
Egyetlen mentségem, hogy nem is írtam azt, hogy az az izé biztossan jó erre, hanem csak hogy valami olyasféle lehet. Annyira emlékszem, hogy valami fémtartalmú, ecsettel felhordható, levegőn megszáradó, körömlakkszerű anyagot láttam akkoriban toulouse-i Norauto bolt polcán.
Most az egyszer azt mondom ne halgass GSdriverre. Az az izé nem erre való. És a még fontosabb, Homasitában és egyébb kelyeken kapható utólagosan felrakható fűtőszálra se nézz rá. Lehet kapni vezető festéket, fűtőszáljavítót, aranyárban, de ha sokat kell javítani akkor nem is érdemes elkezdeni. Inkább kérj meg szépen és adok egy olyan szélvédőt amit érdemes javítani.
Hát az idő vasfoga megeszi az ilyesmit. Ezzel a problémakörrel én is küzdök, bár télen nem használván az autót inkább hiúsági kérdés, hogy hány szál is ép a sokból.
Anno frnaciahonban láttam egyszer egy kis kókánycuccot. Valami fémtartalmú folyadék, ami felkenve megszárad és pótolja a hiányt. Olyan körömlakkféle volt a kiszerelés és hozzá ragasztócsík, hogy mégse folyjon cét a cucc.
Sokáig töprengtem rajta, hogy vegyek-e, de végül nem vettem. Tudja fene miért, mert nem volt nagyon drága.
Szerintem keress rá a neten biztos van valami ilyenféle cucc. Kérdés mi lesz a végeredmény. Ha teljesen le van mállva, akkor az új ablak a megoldás. Persze az is lehet, hogy van olyan mester aki foglalkozik az ilyesmi felújításával.
Régi nyűgöm még a hátsó szélvédőm fűtőszálainak teljes hiánya.. Csk ragasztó anyag maradványok vannak, amin a réz lehetett valaha.. Van valakinek tippje, h hogyan lehetne újat kreálni helyette? Van több üvegem is, de ilyen szempontból mindegyik siralmas..
A felnikérdést még átgondolom, a műszerfalat meg összehozzuk valahogy. Ha nem kell faragni a kábelezésen napokat, akkor majd jól elboltolunk egyet. :-)
Köszönöm!
Azt hiszem 4 gumi fontosabb lesz, mint a felni festése. De még az is igen messzinek tűnik, most. Február elején kiderül, hogy sírunk, vagy csak kesergünk.
Nem tudom, hogy ismered-e, de az a fickó akinek az osztrák rendszámost 2,5-ös XM-et szoktuk javítani, Ausztriában ilyennel foglalkozik a cége. Múltkor pont mutatta a saját kész felnijeit.
Esetleg beprotezsálhatunk hozzá majd. :-) (mert amúgy piszok drága állítólag)
Ja, GSA műszeregységből meg van vagy 3 db-om, most nem tudom pontosan mifélék, de ha majd kell valamilyen 1szer, akkor boltolhatunk. (feltéve ha találsz neked tetszőt köztük)
Az az igazság, hogy nem szívesen válnék meg tőlük. Ezzel vettem az autót. Ha ki lett görgőztetve. homok, festés. Lehet, hogy visszakerülnek nyárra. Szegeden van szinterezés én egy régi ruszki 28"ast csináltattam meg feketére. Ők intézték a homokszórást az volt 3500, a szinterezés még egyszer annyi. Nem rosz, de látszik, hogy nem festék. Elég fényes és narancsos. Inkább funkció mint dizájn. Nekem tavaly 5 felnit 13 pénzért homokszórtak le, kívül belül komplett. És 15 volt az ismerős festőnek a munkadíja anyaggal.