Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
No sziasztok. Mindenki nyaral még? Nagyon hallgattok. Azért a honlap szerint van pár GS még itthon forgalomban, vagy restaurálás alatt. Senkit nem érdekel a kormányfelújítási projekt? Írjatok már lécci bú-t vagy bá-t!
Engem pl. nagyon érdekelne, hogy hol található itthon elfekvő, elmállott, de mechanikájában jó állapotú GS kormánykerék (pl. donorautókban). Feltételezhető, hogy a prgram a fenntarthatóság érdekében az "hozz egyet, vigyél egyet" + felújítási költség alapon fog működni.
Feltudnánk valahogy venni egymással a kapcsolatot? Email, vagy valami? Mit lehet tudni az autóról? egyben van, működik? nem tudod mennyire örültem, miközben olvastam az üzeneted! :)
Ezt a kocsi egy volt kollégámé. Lehet, hogy bizonyos "konstrukcióban" az enyém lesz. Persze előtte eredményes papírgyűjtési akciót kell indítani, hiszen csak az átírás kerül egy ötvenesbe.
Ahogyan gyurcsány, volt miniszterelnökünk mondotta :"kurva ország!"
Eszerint franciahonban GS kormánykerék utángyártás indítását tervezik. Ehhez gyűjt a csapat régi lemállott kormánykerekeket. Első lépésben 3 forma van terítéken:
1. első széria - szürke, belső ívén ujjaknak hullámosítva.
2. második széria - fekete, sima belső ívű (1974-80)
3. barna - pallashoz és birotorhoz.
Ha valakinek van elfekvő széthulló markolatú kormánykereke kérem szóljon. Egyelőre nincs szó árról, amíg nem gyűlik össze nagyjából 30-30 darab típusonként.
az oldalon lévőket láttam mind:) azért kérdeztem, mert szeretnék valami szép és jó minőségű képet kérni, ezüst GSA-ról. háttérképnek. aztán majd ha egyszer visszakerül hozzánk a miénk, akkor arról lesz kép, meg remélem az oldalon is:) csak kerüljön vissza!!! :)
A színét én is furcsáltam. Világosabbat láttam már, de ilyet nem. Hol lehet rólatok sok-sok képet látni? Egyet láttam, (nem tudom ki lehet-e írni az iwiwen) az első képed, az nagyon jó! Olyanok vannak még GSA-ról? :)
Sziasztok! Ma találtam haun. Ha netán valaki befogadná, biztos örülne neki a tulaja, hogy jó kezekbe kerül. Én csak egyet fogadnék be! Azt amit a család eladott 2002-ben:( azóta sincs még mindig meg. Még mindig nem tud róla senki semmit? CZY-842 ezüst GSA Pallas! Ha valaki tud valamit róla légyszi írjon! Minden álmom, hogy újra lássam! Hát még, hogy visszakerüljön hozzánk! :) Aquabat, nagyon szép a GSA-d!!!! :)
Utolsó GS/GSA alaktrészeim is eladósorba kerültek:
-1pár új, első féktárcsa(Bradi/olasz gyártmány) -1garnitúra első fékbetét(Spidan/német gyártmány) -1garnitúra hátsó fékbetét(Spidan/német gyártmány) -bontott, jó állapotú kormányösszekötők(külső és belső), kormánymű porvédő harangokkal(gyári/Lemförder mindegyik)
Néhány kép az alkatrészekről:
Érdeklődni lehet: az itteni mailcímemen(csxgti@gmail.com).
Van egy sürgősen eladó GSA GX kombim 83'. garázsban tartott. Korához képest jó állapotban. Magyar papírokkal.műszaki nélkül. Az autó barna színű . Elérhető vagyok a 06-20-9853321 számon
:( Kár, hogy nem tudtál jönni. Így csak hárman képviseltettük a GS/a sorozatot. Néhány kép: http://partyponty.hu/album.php?albumid=3960 Remélem legközelebb már jösz!
pénteken du. 2-kor lemegyünk, táborépítésben és ilyesmikben segédkezni. Valszeg a C4-gyel, aztán szombat hajnalban autócsere itthon, és úgy megyek a vásárhelyi főprogramra.
Elveszett a hozzászólásom... :S Most írhatom újra. Közben rájöttem, hogy itt Szeged környékén egy Kikindai rendszámú szakasztott ugyanilyen GS-t láttak többen. Illetve egyszer összefutottam vele Pesten a Hősök terén. :)
A vajszínű Suboticai rendszámú GS nagyon ismerős. Többen látták Szeged környékén. És egy ugyanilyet láttam Pesten a hősök terén. Nem jegyeztem meg a rendszámát, nem kizárt, hogy ugyanaz volt... Köszi a képeket! :)