Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Ma jó napom volt.. :) évek óta most láttam ismét élőbe GSA-t.:D de sajnos csak "futólag". Pécsen az Alsómalom utcán ment el mellettem. És kanyarodott a Somogyi Béla utcába... Egy szép állapotú barna GSA. Olyan dísztárcsával?! amilyen Aquabatén van. Ha jól láttam AIR-... rendszámmal. Nem ismerős valakinek? Ha látom megint valahol parkolni, vagy menni, addig megyek utána míg meg nem áll, vagy várok amíg meg nem jön a gazdija:))
Kapott a drágám két új pilácsot a csinos tomporára. :D Ez természetesen nem volt ilyen egyszerű ugyanis a jobboldalit körülbelül négy éve őrizgettem az ágyam alatt. Az akkor főnököm hozta ha jól emlékszem Hollandiából egy nagy Citroen börzéről ahová azért ment, hogy a Traction Antjához vegyen cuccokat. A balos pedig most került elő Hódmezővásárhelyen a Sajtiék polcáról.
rosszul írtam bocsánat. nem listaár, hanem katalógus ár. egyik barátomnak van egy restaurált Pannonia motorja. OT minősítés megvan, tehát ha valaki megkarcolja mondjuk a tankot, vagy kiszakítja az ülést, akkor azt az árat kell kifizetnie a rongálónak, amennyibe került régen, persze mai árfolyamokra átszámítva. tehát kemény pénzbe kerül az. és nem úgy, hogy a biztosító ad pár ft-ot ami semmire se elég. Én így tudom, de lehet, hogy máshogy van. :)
Nem tudom mit jelent a listaár ez esetben. Sok alkatrész abszolút beszerezhetetlen és aranyárban veszik, ha mégis megjelenik valahol a piacon. Szóval engem pl. nem vígasztalna, hogy van OT-m ... :((
ezért jó ha olyan korban van az autó, hogy lehet OT minősítést csinálni rajta... egy ilyen horpadás, vagy kisebb karc esetén a kár okozó listaárba fizetheti meg a kárt.. ami nem kevés szerintem... :) vagy rosszul tudom?
Az derék! Ott legalább volt gerinc! Hát para ilyen autóval járni ilyen szempontból. Bár ha egy vadonatúj Bentley Continental pilótája volnék se biztos, hogy sokkal nyugodtabban hagynám ott a parkolóban...
Nekem megnyomták az ajtót. Illetve rommá törték. Volt egy kis hümmögés, de jeleztem, hogy az eredeti állapotot kérem vissza, így fizettek 87 ezret a végén.
Citroen007! Igen, annál is inkább, mert a biztosító kb. 3Ft-ot fizetne érte. Felveszik 90% avulásra, mert öreg, és ha nagyon ugrál kap egy gazdasági tk-t. Roncsérték 60e, autó értéke 15e, és mehet a holdba. Vagy leadja és 75e-t, vagy csak simán 15e-t. Abból meg a fényezés sem jön ki, nem a beszerezhetetlen hátsó lámpa, meg a -ha mégoly pici- lakatolás sem.
Ez nekem is nagy dilemmám, menni vele, és kockáztatni, hogy törik, vagy állni hagyni, és nézni ahogy álltában lepusztul (a GSA még nincs ebben a helyzetben).
Elég higgadtan fogadtam a dolgot. Köszönöm az együttérzéseket. Aki felelős ezért valószínűleg nem felnőtt ember. Egy gyerek aki ha rosszat csinál elbújik. Valószínűleg Ő is ezt látta a szüleitől.
Rohadjon meg az ilyen... ha már csinál valamit akkor mért nem tudja vállalni a felelősséget érte??? Lehetséges, hogy a fejével kalapáltam volna egyenesre a fémet ha tettenérem... :D
Még nem tudni, hogy mi sül ki a kezdeményezésből. A lényeg, hogy ha eddig nem dobtad ki a lemállott ásatag kormányokat, hát ezután ha lehet őrizd még egy darabig, mert jól jöhet.
Egyelőre leginkább az lenne az érdekes, hogy tudjuk hány darab, milyen típusú, milyen színű kormánykerék várja a megváltó felújítást.
Ha volna erre adat (jó lenne 1-2 napon belül, hogy ne haljon el a kezdeményezés), akkor megírom a francia fórumba. Azután várunk, hogy mi lesz.