Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Végül nem tudtam menni, mert egyrészt Eszterke rakoncátlankodott Semigabi GS-éhez valamelyest hasonló bánat gyötri. A különbség annyi, hogy neki álló helyzetben semmi baja. Menet közben felmelegedett motorral hal be, hirtelen elfogy az ereje, gázadásra nem reagál. Ha üresbe teszem akkor 2-3 pedálnyomás után mégis felpörög, de menni nem megy rendesen, csak nyög és rángat. MI már túl vagyunk az elektromos oldal elemeinek ellenőrzésén, meg a karbi pucoláson is és a benzinpumpa is új. A benzinvezeték gumi része is ép. Ettől persze még a C4 elvitt volna, de hirtelen közbejött egy szakmai program is, ami nem volt tervezve és nem lehetett kikerülni.
A karbin a "gyorsító"rendszert nézd meg, hogy megfelelően működik-e, nincs-e benne valami hiba.
Ha leveszed a légszűrőt, és hirtelen nagy gázt adsz, látnod kell, hogy önti bele a benzint. Leállítva is meg tudod nézni, kézzel meghúzva a gázt a karbinál. Ha nem teszi, akkor meg is találtad a hibát.
Van egy 1978-as GS Club-om.Ha hirtelen nagy gázt adok neki akkor megtorpan és rángat.A karbi ki van takarítva,új benzinszűrők vannak benne,új gyertyák,új légszűrő.Szerintetek mi lehet a probléma?Lehet,hogy karbit kellene cserélni?Köszönöm a segítségeteket előre is.
A BX fórumon ajánlott GS-ról megtudtam, h Debrecenben van, és az eladónak érdekeltsége van egy Anglia felé üresen közlekedő autószállító szerkezet üzemeltetésében :)
Ha minden igaz ez a Csabi száma: 06hetven94öt263három
Most elég jó időt jósolnak a következő hétvégére. Aquabattal konvojozni tervezünk a VI.GSijada-ra Belgrádba. Esetleg van valakinek kedve, lehetősége csatlakozni?
Szia, egyelőre csak érdeklődtem. Annyi minden volt ott azokon a képeken, talán akad pár olyan dolog, ami esetleg jól jönne. Szerintem "jut-is-marad-is" alapon érdeklődjünk együtt. Ez a szép GS + alkatrész gyűjtemény nálam se férne el sajna.
Szemre rettenet meló lenne feltámasztani. Nekem donornak lenne jó, csak már helyem nincs :D Meg ahogy nézem Gsdriver ráált a témára, nem akarom elhappolni. Azért várjuk a fejleményeket :)
Következő ingyen elvihető alkatrész egy GSA Pallas kék felső műanyag műszerfal borítás. Repedt, csúnya, ragasztónyom egyik felén. Áthúzni a műbőrt rajta talán érdemes.