Nem belépő szintű, de most árulnak egy Mac Absolute szettet. Egy Px300.4 erősítő hajtotta meg, és nem nagyon volt tőle zavarban. Új ára százezer körül, vagy afölött volt, és hát mivel az van ráírva, hogy Mac...... :o)
Szóval belépőnek nem rossz az. De ehhez már erősen kellene erősítő....
Akkor ismételten én kérek elnézést a tudatlanságomért! Viszont én pár helyen úgy olvastam/hallottam, hogy a nagyobb márkák igyekszenek úgy gyártani a termékeiket, hogy azok együtt jól szóljanak. Egy termékcsaládon belül a adott készülékek (erősítő, hangszóró szett, mélynyomó) együtt jól szóljanak. Van egy bizonyos elképzelése minden gyártónak arról, hogy hogyan tudná a termékeivel (szerintük) a legjobban visszaadni a "természetes hangzást". De, ez persze minden gyártónál más és más. Ki mire esküszik. :)
De ha ez nem így van akkor elnézést kérek. Tapasztalataim kevesek, sajna csak olvasott dolgokból merítek "tudást".
Ezt már említettem párszor, hogy "ezért jó a internet, egyik helyen olvasol vmi cuccról csupa elismerő dolgokat egy másik oldalon meg "fikázza" mki ugyanazt a dolgot". Na, akkor most legyen okos a "paraszt". ;D
Kollegám keresne Passatba valamilyen belépő szintű komponens szettet. Mit javasoltuk, esetleg valakinek használt? :) Erősítő (még) nincs a rendszerben, kezdte egy Clarion fejjel, most kell az új szett, szóval elindult a lejtőn. :)
Értem akkor rendszer válogatja. És az mért lehet hogy a mélynyomomnál nagyon kihalatszanak a magashangok? Ezért is rossz mert ezt valahogy nem tudom eltüntetni. Lehet hogy a láda csilapitása nem jó?
Ha mindent fordítasz, akkor nem érsz el kívánt eredményt. Elképzelhető, hogy gyengül valamit a mélytartomány.
Nálam a DSK szettnél gyakorlatilag el is tűnt az alja fázisfordítással, ahogy hallgatóztam. De hallottam olyan rendszert, ahol a szett négy hangszórójából háromon volt fázis fordítva, és nem mondtam volna meg....
Egy olyan kérdésem lenne hogy ha a mélyközepeket fázisforditom. És a mélyet is akkor kioltják egymást? Vagy ti nem szoktátok ezt csinálni? Éppen a szimpadot probálom összelöni. Azért kérdem.
Csak szerény véleményem, hogy ha már ennyire Pio cuccokból áll a egész rendszer akkor illik bele a 2utas Pio szett. Aztán subot is (akár) a márkán belül választhatnál.
Az "egymárkás" láncok ritkán jók. Mondhatnám úgy is: tisztelet a kivételnek.
A Pio hangszórói lényegesen gyengébbek mint az erősítői, vagy pláne a fejegységei.
A Pio RS88 fej pedig egyszerűen más kategória, mint ez a hangszóró.
Ajándék lónak persze nem nézzük a fogát, de azért a Vaterára feltehetjük ;-)
A fejegységed az eléggé über, gratula hozzá! Nem egy alap széria.
Ha már két erősítőt tervezel akkor ez a GM 5300T pl. kiszolgálná a 2utas szettet, s talán vennél hozzá még egy ugyanilyet és az meg hidalva elhajtana egy jó mélynyomót. Vagy esetleg egy 1csatornás monoblokk hozzá. :)
Csak szerény véleményem, hogy ha már ennyire Pio cuccokból áll a egész rendszer akkor illik bele a 2utas Pio szett. Aztán subot is (akár) a márkán belül választhatnál.
egyenlőre kialakuloban meg nem is van még minden beépitve sajnos idöhiány miatt a fejegység az egy pio rsII akkor az egyik erösítöm az is egy pio gm 5300t még szeretnék még egy jo erösitöt de az csak jövöre lesz meg illetve volt még egy mac audio subom de azon tuladtam mert a hangja nem igazán tetszett
Sziasztok még új vagyok itt és nagyon örülök hogy ezt a fórumot megtaláltam nem rég kezdtem el foglalkozni kicsit komolyabban az autohifivel .Viszont lenne egy kérdésem mi a véleményetek egy kétutas szettröl Pioneer Ts-C1700? Várom a véleményeteket köszi
Üdv! Van egy Canton qs 2.16 os szettem amit ez idáig nem akartam eladni. Szobába akartam, de végül csak bejáratva lett, most pihen. Autóba sosem volt. Ha érdekel szólj. 25e ftért válok meg tőle. Mindene megvan, doboz is.
A Hertz ESK 165-ös szett egészen pontosan a T&S magazin 2003.08.havi számában volt tesztelve.
"Két nagyon jó hangot találtunk, az egyik a Rainbow (CSX265, 90dB, 110W max.). A Rainbow használ selyem dómot, mégis a Hertz szól lágyabban, a maga alumíniummagasával. (Akkori ára is 25.990.Ft volt)
Ez kérem, egy jó hang, feltűnő hibáktól mentes, sőt, a különböző műfajok között sem szelektál, egyiket sem részesíti előnyben a másikkal szemben. Tiszta és meleg a hangja, néha ugyan a magasak "elmaradnak", azaz nem épülnek be a zenébe, vhogy külön életet élnek. Kellő dinamikát tanusít, a kórus is élvezetes, de térben a művészeket "összegyúrja" középre, egy nagyobb gombócba. Érthetőség szempontjából az egyik legjobb a csoportban. Középtatrománya testes és artikulált, így például hegedűinek szép telt, nemcsak amolyan cincogó hangja van (ezt magam is tanusíthatom amikor Apokalyptica számokat hallgatok). Atmoszférát tud teremteni és nagyon egységes a produkciója.
HANG: 10 BASS: 9 MEGÉPÍTÉS: 9 ÉRTÉK: 10". :)
A teszten használt berendezések:
Alpine CDA-7939R fejegység, Celestra VA225 végfok, Eichmann Express 4 hangszóró és összekötő kábelek.