A témát látva szeretnék segítséget kérni bárkitől aki tud.
A Passzív és Null-energiájú ház érdekel engem, minden rajz, leírás, rá vonatkozó jogszabáj, technikája stb.. Gondoltam megkérdem nem e tudna valaki segíteni ebben, akár web hely címmel akár dokumentációval. Bárki segítségét nagyon megköszönném, mert eddig semmit nem találtam erről a témáról a neten.
Köszönöm a meghívást!
A Jan2-3 jól hangzik, de még nem merem biztosra idérni magam!
Addig még kommunikálunk!
(Dicsekvésképpen:23-án hozzák az ADSLt,otthoni net cool!:))
Tisztelettel:
Az sincs közel :) Nekem mindenen keresztül kell menni. (Pécs) Vacak időben ~5-6 óra szokott lenni. :-/ Pedig csak 240 km kb. Voltam ott katona. Ha mindenki jön én sem maradok itthon :)
Kryzsztof, milyen feszultsegtartomanyban kellene szabalyozni a tapegyseget, es milyen aramerosseggel ? Nezek vmi kapcsolast.
Végülis nem kell szbályazható, de minél jobb hatásfokon (>95%) mükődjön. Egy egyenáramú, 57 V-os, kb. 130 W-os ventillátort kellene meghajtani. Indítási áram 4,56 A, amikor már sabilizálódott, akkor az áram 2,3 A (2,3*57=131,1 W). Végüli én is tudnám összerakni, ha valamilyen jó kapcsolást sikerölne előbányászni.
Úgy hallottam, hogy trafó nélküli impulzus tápegységek tudnak ezt (>95%) produkálni.
Ha csak HMV-re kell, és amúgy sincs betervezve puffer tároló, akkor csináld azt amit a nagybátyám csinált. Átalakított egy sima villanyos nagyméretű boilert. Garantáltan a legolcsóbb megoldás, és szükség esetén be lehet kapcsolni villanyra is. Ha gáz van, akkor sorbaköthető a gázkazánnal is (gáz előmelegít, ha kell bekapcsol a villany) . Hajdúnak vannak konkrétan ilyenek, bár a benne lévő hőcserélő nem túl jó hatásfokú.