Köszönöm, hogy próbáltok segíteni. Nos remélem jó lesz, a krumpli már be van tárazva. Sajnos almát nem tudok tárolni benne, mert akkor mást nem tudok. Répa, retek, petrezselyem már o.k., homokba fogom, ládába. A gondom a káposztával van. 2 db 240 literes fagyasztó van tele, és van 30-40 fej káposztám a kertben :-). Savanyítani nem szeretném. Ezen kívül van 40-50 karalábém is, amit tárolni szeretnék. Csak nem tudom, hogy hogy kell.
Savanyítva:) Meg mint Gergely írta, elkészítve lefagyasztva.
Nálam sosincs annyi káposzta- és zöldségféle, hogy tárolási gondjaim lennének. Krumplit szoktam tárolni pincében, de az enyém nedves, nem a legjobb neki.
A káposztát én leginkább paprikában tárolom, besavanyítva. :-) De káposztáslepényhez lesütve fagyóba is szoktunk tenni.
A krumpli szerintem jól fogja magát érezni a pincédben. Én rekeszekbe tartom, de az én pincém nem jó, mert ott van a kazán, ezért száraz is, és meleg is. Ezért most, mivel neked köszönhetően lesz értékelhető krumplim, átviszem őket az asszony nagyannyának a pincéjébe, neki nagyon jól eláll benne, tavasszal olyan, mint amikor levisszük. Ő az alsó rekeszbe almát tesz, azt mondja akkor nem megy bele az egér.
Ahol jól eláll a sárgarépa, krumpli, retek, ott a tök megrothad. A töknek nem jó a párás hely. Nálunk a garázsban áll el a legjobban, ami bent van a házban, nincs fűtve, de ott mennek a csövek és ott van a kazán. Jó szellős.