Keresés

Részletes keresés

Pellegrin Creative Commons License 2005.08.23 0 0 4

Sziasztok!

 

Talán kicsit OFF a téma:

létrehoztam egy Borospince c. topikot (az Életmód/Házépítés, lakásügyek útvonalon). Jó lenne, ha megosztanák ide a borospince-tulajdonosok a tapasztalataikat borospince (építés) ügyben is...

Előzmény: trasgo (-)
trasgo Creative Commons License 2005.08.23 0 0 3
Én csak vörösbort készítek, a szakirodalom szerint mindjárt a lezúzást követően célszerű 1 keveset majd utána nézek pontosan mennyit borkénezni, hogy miért jobban kioldódjon az íz illat és szín miatt, ha viszont rosszminőségű a szőlő ellenjavallt
Előzmény: gyulacska (2)
gyulacska Creative Commons License 2005.08.22 0 0 2
szerintem a mustot felesleges kénezni!
Előzmény: trasgo (-)
trasgo Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1
???
Előzmény: Cicabugyi (0)
Cicabugyi Creative Commons License 2005.08.22 0 0 0
0 liter ilyen bort iszik meg ő
Előzmény: trasgo (-)
trasgo Creative Commons License 2005.08.22 0 0 topiknyitó
Ez a topik a háztáji borászokhoz szól

Én konkrét témáról szeretnék beszélgetni, hogy a mustnál mennyi kénezés természetesen szőlő minőség függvényében, a végén mennyi kénezés ki milyen töréspróbát végez? Lágy vörösbor mennyi minimum mustfok, erjedésindítás hogyan milyen borélesztő stb.
Stb.

A borélesztővel nekem javaslatom én mindig vettem a kb 500L musthoz a megfelelő mennyiségű élesztőt de ebben az évben csak 2 csomaggal veszek és csak külön 50 L –es edényben kezdem az erjesztést, ha már megindult öntöm a többihez.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!