Suzuki Bond: Én úgy tudom ez valami hőálló, olajálló, szilikonos tömítőanyag. Helyette hasonló tulajdonságú sziloplaszt megfelelő lehet.
Olajcserével kapcsolatban: Már a váltóolajszint ellenőrzésekor pofára estem, mivel ehhez egy négyszögkulcs kell. Autóhoz kapott szerszámok között nem találtam, így csináltan egyet. Némelyik dugókulcs készletben is láttam ilyen profilú elem.
A váltóolajat 45000 km-enként illik cserélni. Leeresztés előtt menni kell egy kört az autóval, hogy kellően híg legyen az olaj. Cserekor az autó álljon vízszintesen. Szerelőakna, rámpa, vagy csáposemelő szükséges. Nem hiszem, hogy bárki is csúszni-mászni akarna a kocsi alatt.
Névleges térfogat 2,2 l, de cserekor soha nem megy bele annyi... Addig kell tölteni, amíg a feltöltő (szint ellenőrző) csavar pereménél megjelenik az olaj. Nekem nincs olajbetöltőm, úgyhogy slag+tölcsér, és a jó öreg gravitáció segítségével töltöttem be az AGIP ROTRA olajat. Ha valakinek van betöltő pumpája, kicsit egyszerűbb a dolog.
Vannak tapasztalataitok otthon végzett váltóolaj cseréről? Van bármi extra szívás amire vigyázni kell, vagy spéci szerszám igény? A kezelési útmutató szerint az olajbetöltő csavart visszahelyezés előtt be kell kenni "Suzuki Bond 1215" vagy hasonló tömítőanyaggal. Ilyet nem találtam a neten keresgélve, mit érdemes használni helyette, ami könnyen beszerezhető?
2005. évi, 45.000km futott suzuki alto nál milyen szervizt kellene elvégezni? Semmi nem lenne állítólag esedékes csak a tulaj "rendben" szeretné tudni az autóját.
Nekem is voltak ilyen gondolataim, de az első (gyári) kuplung csak 30000km-t bírt, utána lévő is csak 10-15000km-t. Szeritnem szerelésnél sok bénázást nem lehet elkövetni, mert nagyon rosszul nem lehet ezeket az alkatrészeket összerekni... De, hát az ember is hibázhat.
Az első kuplungot sajnos nem láttam, de a másodiknál a lamellákat taró fém karika, egy helyen eltört és így nem működött mindig jól a kiemelés.
Remélem a harmadikkal tovább bírja... talán 50000km-t is?!
Biztos a "hatalmas" nyomaték, ami már 1500-as fordulaton jelentkezi, tette tönkre a két kuplungot... :-)
Jó nagy peched van vele... az enyém, 2004-es glx, 104.000 km-rel, de még nem nyúltak hozzá semmihez rajta, kivéve egy hátsó lökös cserét (utolért egy motoros). Nem lehet hogy a pótalkatrésszel, vagy a szerelés minőségével van gond?
Jól hangzik, úgy látom az alja is legalább magasabban van mint a Splashnek, s reméljük a váltó meg maradt a régi Altós. Ugyanis a splash váltójának túl rövid az 5-ik az autópályás tempóhoz, 100 felett nő a fogyasztás, 120 körül már közel 6-7 liter. Alto-val anno 130 ellenszélben 6 liter volt, míg komótos 110 körül 5 liter. Persze a Splash 80-90 körül 4,4-el is beéri nyáron...Az ugyan igaz hogy Altoval nekem 130-140 volt a vége 5ikben, negyedikben ment többet, a Splash meg 5ikben is gyorsul jól 130tól is...de minek.
keresek egy ALTO-tulajdonost Zuglóban a Törökőr utca környékén? ha itt van valaki, holnap reggel kellene az akku visszahelyezése után rögzíteni azt,-tötés után vagyok!-és valami gond van! pár perces segítség! várom a választ egy nagymamakorú
Érdemes úgy gondolom szakértővel átnézetni, nem viccből nyílt ki gondolom rajta a légzsák.
De ha megéri vele még foglalkozni, jó az ára is a sérüléseihez képest, akkor légzsák pótlás nem lehet akadály, de én nem preferálnám persze a sufnituningot, inkább szakszervíz.
Kedves mindenki! Segítséget kérek. Gondolkodom azon, hogy megvegyek egy használt Altot. Sérült, ezért megfizethető árú. Tudja valaki mennyibe kerül megcsináltatni a légzsákot? Átmehet a műszaki vizsgán enélkül? Ha megbízható szerelőt tud valaki annak is örülnék. Banki visszavett autó, kicsit sérült a sárvédő, hiányzik a kormányon lévő légzsák. Ennyi. Köszönöm.
Sziasztok! Én eddig itt találtam a legolcsóbban gumikat, én is itt vettem, megbízható cég. http://www.autogumibolt.hu/ebolt/gumi/talalat/index.html (Hátha valakinek jól jön)
Köszönöm a hozzászólásotokat. időközben kiderült, hogy idén mégsem fér bele a büdzsébe az új gumi, úgyhogy vissza tettem a régit rá. Ha jól emlékszem az 165/65R13 as. Már ment pár évet, de mivel a bordázata 4-5 mm, úgy voltam vele, hogy még idén ez marad. Nem járunk sokat vele, de talán még mindég jobb, mint a nyári gumi. Köszönöm mindenkinek, aki segített ötletével, és tanácsával. :)
Ha megnézel egy váltóméret táblázatot, látni fogod, hogy a 155/65x13-as méret alternatívája a 145/70x13, nem pedig a 155/70x13. Ez utóbbi meghaladja a gyári mérettől való max 2,5% eltérést. Igaz, hogy nem sokkal, de meghaladja. A választék valóban több ennél a típusnál, de az előbbiekből is lehet válogatni. Nekem téli 145/70x 13 van Matador márkáju, nem drága és nagyon jól teljesít. A Zempléni térségben lakom és ott le tudtam tesztelni a hegyek között.
Egyelőre még nem sikerült eljutnom a szerelőhöz, de a kuplungszett már meg van. Nekem is az lenne jó, ha kiderítené végre egy szerelő, hogy mitől megy ilyen gyorsan tönkre...
Téli gumi: mivel a gyári méret nem a legelterjedtebb (155/65R13), így szerintem a 155/70R13 bőven megfelel a célnak, legalább is nekem az van és bajom sem volt eddig. És mivel a régi Swift-nek is ekkor kereke volt, így szinte minden márkának van ilyen téli gumija.
Márkát nem tudok ajánlani, talán nézd meg a totalcar vagy a vezess.hu oldalait, mert mostanában tesztelték az idei gumikat.