Keresés

Részletes keresés

Topikcím:Botrány van a Metropolitan egyetemen?
Topikleírás:Tovább nőtt a felháborodás az ország legnagyobb magánegyetemén azután, hogy a médiában is megjelent, Kovács Attila, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karának dékánja váratlanul elbocsátotta az újságíróképzésért is felelős Kommunikáció-tudományi Intézetet hosszú ideje eredményesen vezető Murai Andrást és több más meghatározó oktatót. Azóta újabb távozás történt és már a harmadik petíciót kapja a dékán.Miután a múlt héten a METU oktatói közül sokan már két petíciót is aláírtak Kovács Attilának Murai ügyében, szeptember 11-én, hétfőn a hallgatók egy csoportja is nyílt levelet, petíciót fogalmazott a dékánnak, amelyben kiálltak Murai mellett.Kísértetiesen hasonló helyzet alakult ki mostanra a METU Újságírás Központjában, mint ami 2020-ban az Indexnél annak szétrobbanása előtt. Egyelőre kérdéses, kik tartják majd meg az órákat a most induló őszi szemeszterben az ország legnagyobb magánegyetemén a kommunikáció szakon, miután a Kovács Attila dékán által végrehajtott elbocsátások után 10 újságíró oktató is úgy döntött, távozik, mivel nem látja garantálva az újságíróképzés szakmaiságát a továbbiakra, ráadásul híre ment, hogy a fideszes propagandahálózattól érkezhetnek új munkatársak, amit egyelőre az egyetem nem cáfolt. Kepes András is kiállt Murai András, az elbocsátott intézetvezető mellett a Media1-nek adott nyilatkozattal,Így indult a balhé a METU-n A kedélyek azután forrósodtak fel az ország legnagyobb magánegyetemén, hogy a Fidesz-közeli Alapjogokért Központ egyik igazgatójaként is tevékenykedő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről érkezett dr. Kovács Attila, a METU Üzleti Kommunikációs és Turisztikai Karának dékánja elbocsátotta Gócza Anita újságírót, főállású mestertanárt (a HVG munkatársát) és Gayer Zoltán főiskolai docenst, valamint a már említett Murai Andrást, az Újságírás Központ, továbbá a Kommunikáció és Médiatudomány Intézet vezetőjét. Az egyetemi hallgatók is petícióval tiltakoztak a lépés ellen, nem sok sikerrel.
Kulcsszavak:
Megjegyezhető URL:
Kép: [nincs]
Létrehozó:Katamarán Gyalogkakukk
Létrehozás dátuma:2023.09.12 08:13
Státusz:aktív

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!