Keresés

Részletes keresés

Topikcím:Külföld-menni vagy maradni?!
Topikleírás:Sziasztok! Először is, tudom, vagyis gondolom, hogy talán van már ugyanilyen vagy hasonló téma, ha így van, annak is nagyon örülök, ha oda navigáltok:)...bár friss infókra és jelenlegi helyzetre lennék igazán kíváncsi... Szóval úgy tervezem, vagyis gondolkodom rajta, hogy pár hónapra/évre kimennék dolgozni külföldre(illetve a párommal). Elég sok ismerősünk él már külföldön, rendelkezünk így némi tapasztalattal, de mivel nem könnyű dönteni és valamilyen szinten az életünk/jövőnk "múlik rajta", így szeretnénk minél több tapasztalattal gazdagodni. Tehát nagyon megköszönném, ha írnátok Ti, olyanok, akik külföldön éltek/dolgoztok x ideje. Ami minket elsősorban érdekelne, az Németország, Ausztria, engem Svájc is talán, Anglia, de mást sem vetünk el, bár azért nem gondolkodunk például Amerikában...a szeretteinkhez ennél azért közelebb szeretnénk maradni. Nagyon kíváncsi lennék például arra, hogy "a Te országodban" milyen a megélhetés és hozzá viszonyítva a fizetés; diplomával, nyelvet beszélve esetleg van-e esély valami magasabb pozícióra; mennyit lehet félretenni; milyeekn az élet-, és munkafeltételek, az árak, az ottaniak viszonyulása a külföldi munkát végzőkhöz. Érdekelne, hogy érzed ott Magad, tervezel-e visszajönni, bánod-e már hogy ott vagy, kimentél, vagy még egyszer megtennéd. Hogyan lehet munkát találni és mennyit kell keresgélni. Vannak-e tipikusan olyan munkák, amikre keresik a magyarokat. Milyen "kezdő tőkével" kell kimenni ahhoz, hogy ha pár hónapig semmi nem jön össze, akkor is valamiből meg lehessen élni. Hirtelen ennyi jutott eszembe (tudom, ez is rengeteg). Több helyen is elindítom ezt a fórumot, mivel lehet, hogy máshol más olvassa, így ha valaki több helyen is regisztrálva van, és ugyanebbe a szövegbe ütközik, nem azért van, hogy idegesítselek Titeket, hanem tényleg nagy a dilemma. Mindenkinek köszönöm, aki bármilyen tapasztalatot megoszt velem!!:)
Kulcsszavak:
Megjegyezhető URL:
Kép: [nincs]
Létrehozó:Könyvelés
Létrehozás dátuma:2013.12.27 08:22
Státusz:aktív

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!