Keresés

Részletes keresés

Topikcím:Házi vermut, ürmösbor
Topikleírás:„A vermut (franciául vermouth) vagy ürmösbor olyan likőrbor, melyet fehér üröm vagy bárányüröm mellett egyéb füvekkel, fűszerekkel ízesítenek [...]” - hu.wikipedia.org Vermut az, amit nálunk sokan csak „Martiniként” ismernek, bár ennél azért változatosabb. Eredetileg csak a rossz borok feljavítására használták a módszert, de – mint minden ma ismert hagyományos alkoholos italnak – idővel a minőségi változatai is kifejlődtek. A házi elkészítése igen egyszerű: kezdésnek olcsó száraz fehérbor, olcsó vodka, cukor és fűszerek szükségesek hozzá, melyek zacskós gyógyteaként szintén olcsón beszerezhetőek.
Kulcsszavak:
Megjegyezhető URL:
Kép: [nincs]
Létrehozó:cloaked
Létrehozás dátuma:2011.11.27 15:04
Státusz:aktív

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!