Keresés

Részletes keresés

Topikcím:Papság
Topikleírás:Olykor elgondolkodtam azon, a krisztusi tanítványok elválasztott nép, királyi papság, annak minden jellemzőjével. Ilyen jellemzők, hogy nincs e földön osztályrészük, az Úr az örökségük, hogy esedeznek, közbenjárnak az emberekért Istennél, és Isten dolgait szólják az embereknek. De a papságnak rendje van. Szolgálat az, adott rendben. Isten elé sem lehet csak úgy járni, annak is rendje van. Sokan pedig e rendet egyszerűen elutasítják. Ahogy a szolgálatot is. Helyette földi uralkodásukat, bérességüket nevezik szolgálatnak. Ahogy a legtöbb felekezetben is ez szokás. Szóval elgondolkodtam, miért ellenkeznek oly sokan a rend, a rend szerinti szolgálat, Isten rendje ellen. Mert sokan hallani sem akarnak arról, hogy ehhez meg kéne ismerni e rendet, hogy magával az Úr Istennel kerül kapcsolatba az ember, hogy Isten elé járul, nem haver Ő, sem szentségtelen (hogy pl. a WC-n ülve „imádjuk”). Mert sokan ugyan élvezik, amíg kicsik, hogy a kicsiben mindenféle rend nélkül is gyönyörködik az atya. Szóval a legtöbb magát krisztusinak valló ember kicsi akar maradni, akiben az Atya feltétel, mindenféle rend, és szentség nélkül gyönyörködjön csak, segítse meg, hallgassa meg, de szolgálatot, rendet kötöttséget ne adjon. Azaz a legtöbben éppen a papságnak, az isteni papságnak állnak ellent. És legfeljebb oda jutnak, hogy maguk (és más emberek) választotta istentiszteleti formákkal pótolják a valójában hiányzó papságot, magukválasztotta módon és célokért könyörögnek, míg az istenit mintha elfelednék, el is zárnák maguktól. Megkérdem a klub népét, ti hogy látjátok ezeket? Hogy látjátok a papságot, hogy is lehetne a Bibliai papságot élni? Tudom, az áldozatok bevégzettek Krisztussal. De a papoknak egy sor dolga volt még. Vagy én tévedek, és önkényesen kiki megválaszthatja, milyen papságot is él-gyakorol?
Kulcsszavak:
Megjegyezhető URL:
Kép: [nincs]
Létrehozó:Cserfa
Létrehozás dátuma:2006.04.18 02:02
Státusz:aktív

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!