Keresés

Részletes keresés

Topikcím:Vodafone Live! Átverés!!
Topikleírás:Nemrég kaptam ajándékba egy sony ericsson k300i telefont vitamax csomagban. A telefon Vodafone Live!-val volt felszerelve, nem is igazán érdekelt, hogy mi a túró ez, gondoltam annyi az egész,, hogy vodafone logóval jelentkezik be a telefon, benne van a menüben a "Vodafone Live!" opció, át van állítva a WAP kezdőoldal, minden pirosban virít meg ilyen apróságok Pár órás használat után örömmel vettem észre, hogy mp3 fájlokat is le tud játszani a telefon, amiket WAP-ról szedtem le. Majd nem sokkal rá jött a hideg zuhany: nem lehet mp3-mat csengőhangként és ébresztőhangként felhasználni! Rövid googlizás után rájöttem, hogy bizony csúnyán át vagyok ba..va: a telefon tudja ezt a funkciót, de a vodafone-ra igazított szoftvere ezt lekorlátozza. El is mentem a szervízükbe megkérdezni, hogy hogy is van ez. A válasz pofátlan volt, ki lettem oktatva, hogy ez tulajdonképpen nekem jó, mert így biztos lehetek abban, hogy nem kerül a telefonomra jogdíjköteles zene, mert csak a vodafone oldaláról lehet leszedni csengőhangokat, amik persze nem ingyen vannak. Persze visszarakni a telefonra a gyári szoftvert az ILLEGÁLIS! A fogyasztót átverni nem az? Egyértelmű a Vodafone hozzáállása a dologhoz: csengőhang kell? Fizess, paraszt! Elfelejtetted lockolni a gombokat és véletlenül felkapcsolódsz wap-ra, mert kint van az egyik gombon a Live! menü? Fizess paraszt! A történet vége az lett, hogy egy kisiparossal kicseréltettem a szoftvert az eredeti gyári verzióra és ha már így alakult, "véletlenül" kártyafüggetlenné is vált hirtelen a teló. Ha már a garancia ugrott, ennyi örömöm hadd leljem benne. SENKI NE VEGYEN LIVE-OS TELEFONT, HACSAK NEM AZT SZERETNÉ, HOGY LE LEGYEN KORLÁTOZVA ÉS NE TUDJA KIHASZNÁLNI A KÉSZÜLÉKE ÖSSZES FUNKCÓJÁT!
Kulcsszavak:
Megjegyezhető URL:
Kép: [nincs]
Létrehozó:compton_
Létrehozás dátuma:2005.12.06 18:11
Státusz:aktív

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!