Keresés

Részletes keresés

Topikcím:Digi-fotózás
Topikleírás:Tapasztalt fotós vagyok, de csak a hagyományos gépek világában ismerem ki magam. Milyen digitális gépet érdemes venni, ha családi fotókat akarok készíteni, és a nyaralásokat akarom megörökíteni? Mondjuk egy nyaralás alkalmával kb. 150 képet készítenék, átlagos fényviszonyok között, és ezeket a képeket 10x15 cm-es méretben, élvezhető minőségben kidolgoztatnám, levilágíttatnám, otthon kinyomtatnám…? Ehhez mennyi memória szükséges? Elég hozzá 16 MB belső memória? Milyen bővítési lehetőségeim vannak? Ezek szabványosak, vagy tipusfüggőek? Mennyibe kerül? Mit várhatok 20-30 Mit várhatok 30-50 Mit várhatok 50-80 Mit várhatok 80-100 ezer forint között? Az áreltérések, arányosak a minőségi és tudásbeli különbségekkel? Az elkészített képeket otthon ki tudom nyomtatni tintasugarassal? Drága gyári speciális papírt kell használnom, vagy hasonló eredményt tudok elérni olcsóbb papírral is? Bármelyik fotómasina alkalmas arra, hogy otthon kinyomtassam a rajta készült képeimet? Kapok szoftvert a nyomtatáshoz minden gép mellé? Bármilyen nyomtatót használhatok? Hogyan kapcsolódik a fotómasina a számítógépemhez? Van olyan digigép amin kukucskálni, kell? Minden gépen van LCD kijelző? Azok azonos minőségűek? Napfényben is jól láthatóak? Állítható a fényerejük? Milyen akkumulátorral rendelkező gépet érdemes venni? Mindig kapok hozzá töltőt? Mikor kell tartalékakkumulátor? Mekkora MP felbontású gépet érdemes venni? Igaz az, hogy nem csak a megapixel számít, hanem az is, hogy jó minőségű legyen az objektívünk, mert gyenge minőségű lencsével készült képet, a legjobb felbontások sem tudnak helyrehozni…? Milyenek a jó objektívek? Mit jelentenek a digitális gépeken használt objektívek feliratai? Igaz az, hogy a hagyományos fényképezőgépeket gyártó cégekben jobban meg lehet bízni a digi esetében is? Itt is az öt nagy (Nikon, Canon, Pentax, Olimpus, Minolta), a legjobb? Van márka-sorrend? ZEISS? Szükség van a program-automatikákra? Mit használunk közülük? Minden gépen van önkioldó? Mekkora zoom-unk legyen? Ebből mennyi optikai- és digitális? Tudom használni a hagyományos gépem külső vakuját? Mit jelent a Compact Flash kártya? Videókábelt mindig kapok? Több memóriára van szükségem gyenge fényviszonyok esetén? Szükségem van sorozatfelvételre? Legyen acéltokja gépnek? Mit jelent a beépített lítium polimer? Szükség van mozgóképrögzítésre? Használjátok webkameraként? Mennyire kell másképpen fényképezni, mint a hagyományos gépekkel? Hasznos tanácsokat is jó szívvel látok! Ki az aki megbánta digitálist? Történetek a fotózásokkal kapcsolatban. A vásárlással kapcsolatban? Szeretitek a gépeteket? Előnye-hátránya? Jól vásároltatok? Hát ennyi… Tudnátok segíteni? Ha csak egy-egy témával kapcsolatban megosztanátok a tapasztalaitokat, a többieknek is segítenétek… „Ott álltam a nyáron szakadékban, a jó kis hagyományos zoomos gépemmel, benne a 100 ASÁ-s filmmel, és kevés volt a fény. Nyolcadokat kellet kézből exponálnom. A fele bemozdult. Sokan voltunk. A többiek a digitális gépekkel, vidáman készítették a jobbnál – jobb felvételeket.” (Én idén nyáron…)
Kulcsszavak:
Megjegyezhető URL:
Kép: [nincs]
Létrehozó:Műhód
Létrehozás dátuma:2004.12.02 21:52
Státusz:aktív

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!