Keresés

Részletes keresés

Új fórumszoftverünket számos új lehetőséggel szereltük fel, emellett természetesen igyekeztünk megtartani mindazt, amit a régi rendszerben megszerettek, megszerettünk. Használata - reméljük - nem fog gondot okozni szinte senkinek sem.

  Ami nem változott
 • Fórumunk használata természetesen továbbra is teljesen ingyenes marad. A fórumtopikok olvasása, böngészése - szintén az eddigi gyakorlatnak megfelelően - előzetes regisztrációt nem igényel, hozzászólni azonban csak regisztrációt követően lehetséges. Néhány új funkciónk - például a könyvjelzők használata, vagy a Napi rutin - igénybevételéhez szintén regisztrálnia kell magát.
 • A regisztrációs folyamat továbbra is végtelenül egyszerű, nem kérjük végtelenül hosszú űrlapok kitöltését, kizárólag a szükséges adatokra kérdezünk rá. A regisztrációt követően jelszavát továbbra is emailben küldjük el.
 • Igyekeztünk, hogy új Fórumunk is lehetőleg minél több böngészővel jól működjön - ha ez valamiért mégsem sikerült, kérjük jelezze a hibát nekünk, a hibabejelentési emailcímen.
 • Nem változott moderálási szisztémánk sem: a moderációs csapat változatlan formában folytatja a munkát az új Fórumban is.

  Lássuk az újdonságokat!
 • A régi topikrendszerezési elvek kibővültek: mostantól a fórumok fórumcsoportjai is tartalmazhatnak további alcsoportokat, tehát a hierarchia további szintekkel bővíthető: ha egy átfogó témát további, igen kiterjedt altémákra tudunk bontani, megtehetjük.
 • A felhasználók jogosultságainak kezelése sokkal többet tud, aminek következtében sokkal finomabban tudjuk kezelni a viszonyokat, például meg tudjuk valósítani a régi kérést: zárt klubfórumokat is létre tudunk hozni.
 • A Fórum nyitóoldala érdekesebb és áttekinthetőbb lett: A fórumcsoportokat téma szerint csoportosítottuk, valamint kiemeltük a legutoljára frissült topikok címeit, valamint azokat, ahol az utóbbi időszakban a legnagyobb forgalom volt. Szintén kiemeltük lapjaink, az Index, a Totalcar és a Velvet legfrissebb anyagait.
 • Eddig a lapok tetején, vízszintesen helyeztük el a menürendszert, ez most a bal oldalra került, mivel sokkal több funkciót kell most megjelenítenünk. Az új, függőleges menürendszer alatti rész sem vész kárba: kitöltheti Kedvenceivel - de erről majd később!
 • Kifinomultabb, sokkal többet tudó keresőnk van, amely a bal oldali menüben található meg. Topikcímekben, hozzászólásokban és felhasználók között is kereshetünk egy gombnyomással, a Részletes keresés alatt pedig ugyanezeket a kategóriákat további időbeli és egyéb szűkítésekkel vizsgálhatjuk.
 • Ha regisztrált, első belépése után érdemes belépni a Beállításokba, ahol meghatározhatja azokat a kezdőértékeket, amelyekkel további belépései után dolgozni szeretne: például a topikok és hozzászólások rendezési feltételeit, a tördelést és egyebeket. Szintén itt változtathatja meg jelszavát vagy emailcímét is.
 • A "Bejárt topikok" alatt visszakeresheti mindazokat a topikokat, amelyeket az elmúlt időszakban - belépett állapotban - meglátogatott.
 • A "Piszkozatok" alatt visszakeresheti azokat a hozzászólásait, amelyek írását valamilyen okból félbeszakította. Az új hozzászólás-író oldalunk ugyanis ilyet is tud, erről bővebbet később olvashat.
 • Belépés után, topikolvasgatás közben előfordulhat, hogy meg kell szakítania az internetezést. Erre az esetre nyújtanak segítséget Könyvjelzőink: csak nyomja meg a Könyvjelző gombot annál a hozzászólásnál, ahol éppen tart, és legközelebbi belépésénél ott folytathatja, ahol abbahagyta. Ehhez mindössze annyit kell tennie majd, hogy a topik fejlécében megjelenő "Ugrás a Könyvjelzőre" gombra kattint egyet. Minden topikban külön-külön Könyvjelzője lehet!
 • Régi hasznos funkciónk, a Kedvencek jelentősen kibővült: kedvenc topikjainak száma most már nincs korlátozva, és elérésük is egyszerűbb. Belépés után a bal hasábban felsoroljuk valamennyi Kedvencét, vagy ha úgy jobban tetszik, a fejlécben elhelyezett legördülő menüből is elérheti őket. Egy topikot bármikor Kedvencévé tehet, ha belépett állapotban a topikcím alatt megjelenő "Hozzáadás a Kedvencekhez" gombra kattint. Kedvenceinek megjelenési sorrendjét átállíthatja, törölhet közülük, vagy akár át is nevezheti saját maga számára a "Kedvencek rendezése" alatt, ami a bal oldalon, az utolsó Kedvenc alatt jelenik meg.
 • Napi rutin funkciónk a Kedvencek egyik kiterjesztése: azt szolgálja, hogy az Ön számára legfontosabb topikokat egy-egy kattintással végiglapozhassa. Ehhez azt kell tennie, hogy a "Kedvencek rendezése" alatt azokat a topikokat, amelyeket ilymódon el akar majd érni (például, minden reggel biztosan bele akar kukkantani mindegyikbe), a Napi rutin részévé kell tennie - ez annyiból áll, hogy a topik mellett a napocska-ikon oszlopában megjelenő dobozt bekattintja. Ezután a bal hasábon a "Napi rutin start" gomb hatására meg fog Önnek jelenni a legelső olyan topik, amit Kedvencei között ilyen jelzéssel ellátott, és megjelenik egy nyilacska a Napi rutin sorában, amellyel következő topikjára léphet.
 • Hozzászóláskészítő oldalunk jelentősen megváltozott, sokkal többet tud. Egyszerű szövegszerkesztői funkciókkal ellátott kis ablakban írhatja most szövegeit, amelynek bővített funkcióit az Internet Explorer 6-os verziójától élvezheti. Állíthat betűméretet, félkövér vagy dőlt szedést, tetszés szerint formázhat. Beszúrhat képeket is, de figyelem: mostantól csak olyan képeket jeleníthet meg, amelyeket szerverünkre feltölt. A feltöltéshez egyszerű eszközt biztosítunk a hozzászólásíró ablak alatt. Szintén egyszerű eszközt talál a linkek felviteléhez, ugyanott. Ha egy hozzászólást pedig valamilyen okból nem tud befejezni, elmenteti a Piszkozatok közé, és később befejezheti. Piszkozatait harminc napig tároljuk.
 • Az új Fórumban is vannak hirdetések, ezekre továbbra is szükségünk van, hiszen ebből fedezzük a felmerülő működési költségeket. A hirdetési formátum azonban megváltozott, a fejlécben átalakult a vízszintes banner, a jobb szélső sávban pedig függőleges hirdetéseket jelentetünk meg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!