Keresés

Részletes keresés

 • Mi a fórum?
  A fórum az Inda közösségi szolgáltatása, a legnagyobb magyar internetes közösség, sok tízezer beszélgetőtopik gyűtőhelye.
 • Mik azok a fórumcsoportok?
  A fórumcsoportok hasonló érdeklődési körű emberek beszélgetésének színhelyei, az ide tartozó topikokat általában valamilyen téma alapján csoportosítottuk egy helyre.
 • Mik azok a topikok?
  A topikok a fórumon (és fórumcsoporton) belüli beszélgetések színhelyei. Bármely regisztrált felhasználónk létrehozhat új topikot egy fórumcsoporton belül, ha már legalább kétszáz hozzászólással rendelkezik.
 • Mik azok a nickek?
  A nickek a fórumban hozzászóló személyiségek. Lehetnek virtuálisak, hiszen felhasználóink személyenként több nicket is regisztrálhatnak, de lehetnek valóságosak is, hiszen saját, polgári nevén is regisztrálhat bárki. Az utóbbi esetben azonban fel kell venni a kapcsolatot a moderátorokkal, és igazolnia magát, ami azért szükséges, hogy senki ne élhessen vissza más személy polgári nevével.
 • Miért kell regisztrálnom magam?
  Csak akkor írhat a fórumba, ha regisztráltatja magát. A regisztráció ingyenes. Regisztrációjával ön elfogadja az Inda Fórumainak Szabályzatát, tudomásul veszi Adatvédelmi elveinket és Moderálási eljárásainkat. Ha írni nem szeretne, csak olvasni, és okos funkcióinkra sincs szüksége, akkor Önnek egyáltalán nem kell regisztrálni.
 • Milyen adatokat kell megadnom a regisztráció során?
  • felhasználónév: ezt kell használnia belépéshez, és ezen a néven szólhat hozzá a Fórum topikjaihoz. A név minimális hossza három karakter, a kis- és nagybetűk között a rendszer különbséget tesz; ékezeteket használhat, a speciális karakterek (pl. írásjelek) azonban nem megengedettek. A már foglalt, azaz más által bejegyzett felhasználónevek természetesen nem regisztrálhatók újra.
  • e-mail cím: fontos, hogy valós e-mail címet adjon meg, ide küldjük ugyanis jelszavát, ami a belépéshez szükséges. Egy e-mail címet három különböző felhasználónévhez fogadunk el.
  • honlap: amennyiben megadja weboldalának címét, Fórumozó társai - akik az Ön adatlapját megnyitják - könnyebben rátalálhatnak,
  • bemutatkozás: ezt a szöveget minden Fórumozó olvashatja majd, aki az Ön adatlapját megnyitja,
  • hitelesítés: a rendszer biztonságát fokozó funkció; egyszerűen gépelje be a képen látott karaktersort a szövegmezőbe. Amennyiben elvéti, újra próbálkozhat.
 • Hogyan tudok Facebook azonosítómmal belépni a Fórumba?
  Amikor belépéskor először kattintasz a Facebook gombra vagy a Belépés Facebookkal linkre, akkor átirányítunk a facebook.com-ra, ahol engedélyezned kell az Inda nevű app felvételét (ami később a facebookos belépést intézi), majd össze kell kötnöd Indapassod a Facebook fiókoddal. Ha már használod a Fórumot, Indapassod is van, így két lehetőség közül választhatsz:
  • a megjelenő regisztrációs felületen kattints az Összekapcsolás gombra, ha facebookos mailcímed megegyezik indapassos mailcímeddel, vagy
  • válaszd a Van már Indapassom linket az oldal alján, ha Indapassodhoz más mailcím tartozik, amit egy gyors indapassos azonosítással kell igazolnod.
  Ha még nem használod az Fórumot, a megjelenő regisztrációs felületen tudsz új Fórum felhasználót regisztrálni magadnak Facebook fiókoddal. Az összekötés után bármikor be tudsz lépni a Fórumba Facebook azonosítóiddal.
 • Hogyan jelenhetnek meg a kommentjeim a Facebookon?
  Mikor hozzászólsz egy topikhoz, a komment dobozban találsz egy bekapcsolható Facebook ikont. Ha bekapcsolod, ez jelenik meg Facebook Timeline-odon (Idővonal): Hozzászóltam egy topikhoz az Index Fórumokon. Ha meggondoltad magad, a bejegyzést a Timeline-odról a Facebookon tudod törölni.
 • Megváltozott az emilcímem a regisztráció óta. Hogyan tudom megváltoztatni a beállításaimat?
  Személyes adatainak megváltoztatásához lépjen be, és kattintson a Beállítások menüpontra.
 • Szeretném megváltoztatni jelszavamat, hogyan tehetem ezt meg?
  A belépett felhasználók a beállítások menüpontban módosíthatják jelszavukat. Az új jelszóról e-mailben értesítést küldünk.
 • Mit csinálnak a moderátorok?
  A moderátorok törölhetik a fórumon megjelenő üzeneteket, valamint ideiglenesen, vagy akár végleg is törölhetik bármelyik nicket a fórumról. A moderáció alapelveiről: Modus Moderandi.
 • Épp most olvastam egy számomra sértő hozzászólást. Mit tehetek ellene?
  Írjon az adott fórumcsoport moderátorának és közölje vele, mely témát vagy üzenetet találta sértonek. Ha szükséges, a moderátor törölni tudja a sérto üzenetet. Az egyes fórumcsoportok moderátori levelezőlistáit a Modus Moderandi tartalmazza.
 • Hogyan lehetek moderátor?
  Erre nincsenek szabályok. Moderátori feladatok végzésére a moderátori testület azokat a fórumlakókat kéri fel, akik hozzászólásaikkal már bizonyították higgadtságukat, konfliktusmegoldó képességeiket.
 • Milyen sűrűn szólhatok hozzá?
  Újonnan regisztrált felhasználóink az első száz hozzászólásuk elérése előtt öt percenként küldhetnek be egy-egy hozzászólást. A századik hozzászólás elérésével ez a korlátozás megszűnik.
 • Mikor nyithatok saját topikot?
  Felhasználóink legalább kétszáz saját hozzászólással, valamint egy hétnél régebbi regisztrációval kell, hogy rendelkezzenek ahhoz, hogy topikot nyithassanak.
 • Hogyan működik a hozzászólásszerkesztő és az automatikus beágyazás?
  A szerkesztő részletes működéséről itt olvashat.
 • Lehet-e kép egy topik címében?
  Bizonyos speciális fórumcsoportoknál (például sport és autós témájúaknál) lehetséges egy pici, megadott formátumú képfájllal helyettesíteni a topik címét. Bánjon óvatosan ezzel a funkcióval.
 • Csatolhatok-e fájlokat a topikomhoz?
  Egyes fórumcsoportokban a topik címe helyett meghatározott formátumú grafikát is elhelyezhet.
 • Mire való a Kedvencek funkció?
  Gyakran látogatott topikjait helyezze el a Kedvencek közé, a következőkben így gyorsabban, egyszerűbben tudja majd őket elérni. Az elhelyezés egyszerű: Ha sikerült belépnie (érvényes felhasználónevével és jelszavával) Fórumunkba, bármely topik olvasása közben annak címsora alatt megjelenik a "Hozzáadás a Kedvencekhez" gomb. Erre kattintva az aktuális topikot már el is helyezte az Ön kedvencei között. A Kedvencek között kétféle módon is navigálhat (mindkettőhöz először be kell lépnie). Az egyik lehetőség a címsoron elhelyezett legördülő menü, a másik pedig a képernyő bal hasábjának alján megjelenő Kedvencek-topiklista. A lista alatt megjelenő "Kedvencek rendezése" gombra kattintva törölheti vagy módosíthatja saját Kedvencek-listáját.
 • Mire való a Napi rutin funkció?
  Kedvenc topikjai közül - a Kedvencek rendezése alatt - kijelölheti azokat, amelyeket minden nap végig szeretne nézni. Ehhez nem kell mást tennie, mint bekattintani a kívánt topik mellett a Napocska ikon alatti kapcsolót. A Napi rutinhoz tartozó topikok végigolvasását a képernyő bal oldalán elhelyezett Napi rutin start gomb megnyomásával kezdheti el. A lapozás nagyon egyszerű, a következő topikra egyetlen gomb megnyomásával térhet át.
 • Mire való a Fekete doboz funkció?
  Ha belépett Fórumunkba, rendszerünk rögzíti az Ön számára, hogy mely topikokat látogatja; a Fekete doboz feliratra kattintva megkaphatja a listát azokról a topikokról, amelyeket utoljára látogatott.
 • Módosíthatom-e hozzászólásomat?
  Nem. Akárcsak a való életben a kimondott szó, Fórumunkban a hozzászólás nem módosítható. Ha mégis úgy érzi, meggondolatlan kijelentésre ragadtatta e magát, kérje hozzászólása teljes törlését az illetékes moderátortól.
 • Mit jelent a topikösszevonás?
  A nagyn azonos tartalmú és témájú topikokat moderátoraink összevonhatják, egyesíthetik, hogy a vita még pörgősebb, még izgalmasabb legyen, még több résztvevővel.
 • Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?
  Sikertelen belépés után, avagy a belépő dobozban elhelyezett "Elfelejtettem a jelszavamat" linkre kattintva rendszerünk felajánlja, hogy elküldi Önnek elfelejtett jelszavát levélben, így néhány perc múlva ismét fórumozhat.
 • Mit olvashatok a Közleményekben?
  Moderátoraink tevékenységüket folyamatosan naplózzák a Közleményekben. Törlések, topikösszevonások és más hasonló műveletekről tájékozódhat itt.
 • Mire jók a könyvjelzők?
  Minden topikban elhelyezhet egy darab könyvjelzőt, ami a topik Ön által választott hozzászólására mutat. A későbbiekben ugyanehhez a topikhoz visszatérve annak címe alatt megjelenik egy link "Ugrás a könyvjelzőhöz" felirattal, amire kattintva a jelölt pontra ugorhat. A könyvjelző áthelyezéséhez elég egy másik hozzászólásnál a "Könyvjelző" linkre kattintania. A könyvjelző törlése egyszerű, a topik fejlécében kattintson a "Könyvjelző törlése" linkre.
 • Miért akadályozzák időbeli korlátozások a fórumozást?
  Biztonsági okokból a fórumon több művelet sebessége és megengedett gyakoriságát korlátoztuk. A korlátozások egy része a régóta fórumozókat nem, vagy kevésbé érinti, mint az újonnan regisztráltakat.
  A legfontosabb korlátozások listája:
  • az újonnan regisztráló, vagy jelszóváltoztatást kérő felhasználó a jelszavát átlagosan 5 perces késleltetéssel kapja meg megadott e-mail címén (ez persze függhet a felhasználó e-mail fiókjának tulajdonságaitól is)
  • az új felhasználók az első 30 percben nem szólhatnak hozá a topikokhoz, csupán olvashatják azokat
  • az új felhasználók hét napig, illetőleg kétszázadik hozzászólásuk megírásáig újoncnak számítanak, és nincs topiknyitási joguk
  • száz saját hozzászólás eléréséig a csak öt percenként írhat hozzászólást
  • közvetlenül egymás után ugynaz a felhasználó nem nyithat több topikot, két ilyen művelet között legalább egy percnek el kell telnie
 • Hogyan használhatók a piszkozatok?
  Ha hozzászólásának megfogalmazását félbe kell hagynia, vagy csupán később akarja azt a topikban elhelyezni, lehetőség van a piszkozat elmentésére. Ehhez a hozzászólásszerkesztő mező ikonjai között első helyen szereplő lemez szimbólumra kell kattintani. Megkezdett hozzászólását később a főmenü "Piszkozatok" linkjére kattintva találja meg - folytathatja és élesítheti, vagy törlésre ítélheti. A félbehagyott hozzászólásokat egy hónapig tároljuk.
 • Hogyan működik a kereső?
  A bal margón mindenhonnan elérhető a kereső. Ez többféle lehetőséget kínál:
  • Helyi gyorskereső
   • ha Ön éppen egy fórumoldalon tartózkodik, akkor a keresőbe beírt szót tartalmazó topikcímeket válogatja le a kereső
   • ha Ön éppen egy topikban tartózkodik, akkor a keresés eredményeként megkapja a beírt szót tartalmazó hozzászólásokat
  • ha a legördülő menüből a topikok közti keresést választja, akkor a keresés globális, az egész Fórumra kiterjedő lesz, a találatok pedig a beírt szót tartalmzó topikcímek
  • a legördülő menüből választható a hozzászólások közti keresés; ez szintén globális, az egész Fórumra kiterjedő keresés, a találatok a beírt szót tartalmzó topikhozzászólások
  • a legördülő menüből választható a nickek közti keresés; ezzel a Fórum összes felhasználója között kereshet; ha három betűnél rövidebb keresési feltételt ad meg, csak pontos egyezés esetén kap találatot

  Ha a bal margóba foglalt kereső helyett a részletes keresést választja, nem csupán adattípust, hanem egyéb speciális paramétereket is rögzíthet, így pl. az időintervallumot, a keresés kiindulási pontját.
  Részletesebben a keresőről

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!