Törölt nick Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1335

Gyurcsány nem önkormányzati szinten tette tönkre országunkat, hiszen erre kevés kompetenciája volt. Ámbár a Mónika-show ügyes szivattyú volt, de nem ez a lényeg.

 

A minisztériumok irányítatlanok voltak, a miniszterek pedig kiskirályok. Nem készült feladatterv a minisztériumok részére. A Gyurcsány időszak utolsó évében igen erős nyomásra mégis készített a miniszterelnök feladattervet határidőkkel. Amikor az ÁSZ ellenőrizte a a minisztériumok feladatterveit, döbbenten tapasztalta, hogy ezt nem is ismeri némelyik minisztérium. Amelyik ismerte, kitérő válaszokat adott a végrehajtásra és a határidőre. Teljes anarchia dúlt. A minisztériumok kiszervezték a feladataikat külső cégekre. Belül kiüresedtek a minisztériumok. Üresfejű hülyék ültek benne, akik csak ahhoz értettek, kinek lehet tovább passzolni a munkát.

Koka minisztersége alatt jegyezte meg egy akadémikus: hogyan lehetne távlati energia koncepciót megbeszélni a Gazdasági Minisztériummal, amikor az energiapolitikával foglalkozó munkatárs meg sem tudta különböztetni a kilowattot a kilowattórától?

Szóval afrikai szintre süllyedt le a miniszterelnöki munka.