Biga Cubensis Creative Commons License 2010.05.01 0 0 5341
Ez elég szomorú, de én is jártam sokat AJC előadásokra, de nem hagytam el a családomat, és nem is szándékozom. Én úgy gondolom, hogy ez nem kifejezetten egy ilyen előadó, író hibája. Aki ilyen személyiség, megteheti ezt akármilyen szekta látogatásakor, bármilyen hasonlü témájú spirituális könyv olvasásakor, a legtöbb ilyen jellegű szerző hatására is, mégcsak személyesen sem kell vele találkoznia. Nézd csak meg Buddhát, aki szintén elhagyta a családját, pedig tudomásunk szerint nem járt AJC-hez... Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő megvilágosodása után vissza is tért, és fiát is szabaddá tette.

Persze gondolom ez nem vigasztal, de ha gondolod, szívesen írok a férjednek, ha tényleg ez a helyzet, én elég jól ismerem AJC tanításait, talán el tudom gondolkoztatni.

Biztos próbáltál vele beszélgetni, én úgy látom, hogy ilyenkor a megvilágosodási vágy táplálkozhat menekülési vágyból is, lehetséges, hogy nagyon korlátozva érzi magát. Ilyenkor bármilyen tanító hatása alatt leléphet, ha az szabadságot ígér. Szóval ne legyél vele ellenséges, mert azzal csak erősíted ezt az elhatározását. Én úgy vélem, a szabadság nem az, amikor mindenkit elhagyunk, hátha attól jobb lesz. Az igazi szabadság belül van, és független attól, hogy ki és mi van körülöttünk.

Amit te megtehetsz, hogy adsz neki némi teret, hogy például gyakorolhasson, neki pedig azt kellene megértenie, hogy a szabadság és felelősség nem egymást kizáró dolgok. Ugyanis ő felelősséget vállalt valamiért, és soha nem lehet teljesen szabad, amíg ez a felelősség ott lesz a szívében, márpedig ott lesz.
Előzmény: Bahra (5339)