Regiomontanus
2010.04.24
|
|
0 0
286
|
:-))) FÜZÉRTÁNC Fűzzünk lombot szép füzérbe, rakjunk rózsát közepébe: Kész van már a szép füzér, rózsa díszlik közepén. Jó pajtások sorba álljunk, tarka fűzértáncot járjunk, aki velünk táncot jár, röppen, mint a kismadár! Fűzért fűzzünk egyet, százat, így köszöntsük jó anyánkat, énekszóra táncolunk, néki zengjen szép dalunk. Rózsadíszes lombfüzérre, süssön a nap tiszta fénye, aranysárga napvilág, homlokunkon boldogság. Weöres Sándor :-))) Álmomban az éjjel Aranykertben jártam. Aranykertben, aranyfán, Aranyrigót láttam. Aranyrigó énekét A szívembe zártam, Ahány harmatcsepp ragyog Fűszálon, virágon, Édesanyám fejére, Annyi áldás szálljon. :-))) Egy, kettő, három, négy, Kicsi cipő hová mégy? Nem megyek én messzire, Édesanyám kertjébe. Hozok neki virágot, Amilyet még nem látott. Szeretet lesz az ága, Csókból lesz a virága. Egy, kettő, három, négy, Azt kívánom boldog légy! :-))) Édesanyám tulipánfa, Áldott legyen minden ága! Ezt kívánja kis virága, Ágán nevelt tulipánja. Egy csokor színes szó, Mint egy csokor virág, Fogadd tőlem szeretettel Kedves édesanyám! :-))) Édes jó nagymamám, Anyák napjára, Neked nyílott a kert Legszebbik virága. Virágát hoztam, Vázába is tettem. E szép kis virágok Beszélnek helyettem. Meleg szíved nagy jóságát, Drága kezed fáradtságát, Meghálálni sose tudom, Ezért százszor megcsókolom. :-)))  |
Előzmény: Regiomontanus (285)
|
|