"Ez a Te szubjektív véleményed nekem nem ez a véleményem."
Teljesen objektív dolgokat írtam.
Meg tudják osztani bárkivel? Nem. Bárki láthatja. Objektív!
Észerűen ki tudják fejteni? Nem. Bárki láthatja. Bárki be kell lássa, aki ép elméjű. Tehát objektív.
Egy nagy büntető apukában kábuldoznak? Igen! Tehát infantilis! Objektív.
:)
Kollektív neurózisban szenvedő barátom, attól tartok ezt benézted...
"Valami azért lehet benne ha ennyien elfogadják."
Jólvan erre szokták mondan,i hogy sok millió légy nem tévedhet, egyél sz@rt...
8)
Még mindig ennél az érvrendszernél tartassz... lol
Ugyanazt szajkózod ismételgeted, mi értelme ennek?
Önigazoló kapálódzás. Miért nem nyugszol meg hitedben és hagysz mindenki mást békén tévelyegni? ;)
A fasizmus tébolyát is milliók fogadták, a föld laposságát is. Nem midig az az igaz, amit a birkatömeg elfogad... sőt...
Nagyon sokan meg elfogadják hogy nincs isten, valami azért lehet benne... jaj...
"Nem tudok mást mondani ez HIT IGAZSÁG és innentől kezdve ellenbizonyítson a tudomány."
Láthatóan ésszerű alapelveket nem értesz. Ami hitigazság, azzal a tudománynak NEM KELL foglalkoznia. Képzeld el ha a tudomány azzal szöszmötölne, hogy az összes nénike, meg kisgyerek agyrémét, fantazmagóriáit "igazságait" egyenként "ellenbizonyítsa" (még ilyen bugyuta fogalmazást).
Nem barátom, ha a hívő ragaszkodik ahhoz, hogy amiben hisz, az mindenkire vonatkozó objektív igazság - és bizony minden jel arra utal hogy ragaszkodtok (még ha ezt tagadjátok is fals módon nyíltan) - akkor kutya kötelessége bemutatni bizonyítékait, objektíve érvelni. Ez sajnos több ezer éve nem sikerül....
Tehát isten kérdése - független attól hogy nem kizárt a létezése - irreleváns kérdés, fölösleges időpocsékolás agyalni rajta, lefeljebb arra "jó" hogy beleőrülj ésvagy hitzombivá válj ahogy sokan mások....
"Már megint bagatelizálni próbálsz:-)"
Mivel valójában nyilvánvalóan bagatell komolytalan hülyeség az egész miszticizmus ill istenhit; a gyenge, buta, naiv emberek vágyálmodozása és amikor még ezt agresszívan védelmezik az még szánalmasabb...
Szépen lassan fejti fel a tudomány a miszticizmus "titkait". Minden amire hivatkozik a misztika, kiderül hogy vagy hazugság vagy pedig nem valahol máshol, egy nem megtapasztalható másik világban van, hanem itt az univerzumunkban (ill esetleg más szféráiban, melyek akkor is a részei), minden leírható, mérhető, tapasztalható, kifürkészhető, minden jel erre utal... ha van egy bácsi az égben aki ezekkel kavar, egyszer arra is rábukkanunk és homlokon pusziljuk, ne aggódj! Bízz a tudományban inkább mint a pedofil papbácsikban!
"De nem tehetsz megalapozott objektív kijelentést (jelen pillanatban biztosan nem)"
Dehogynem: NEM TUDJUK!!!!
Sem te, sem én, sem más. Objektív módszer nincs az igazság kiderítésére. Tehát irreleváns kérdés. Foglalkozni kell helyette pragmatikus, progresszív kérdésekkel. Ennyi.
"Akkor gondolkoznék el, ha objektív tudományos cáfolat lenne ami NINCS."
A Kapanyányimonyókra sincs... Akkor most mi van?
"Azt sem lehet kizárni "agnosztikus barátom" hogy a tudomány egyszer igazolja az én Hit-igazságomat nemdebár????"
Igaz. Pontosan úgy, ahogy azt sem lehet kizárni, leprogramozott elméjű barátom, hogy a tudomány egyszer MEGCÁFOLJA a te hitigazságodat... fifti-fifti
Nem vagyunk előrébb...
"Aki tudományos alapon érvel az nem engedheti meg magának ezt a luxust. BIZONYÍTANI és mégegyszer BIZONYÍTANI"
De mit életem? A semmit? A nincset hogy lehet bizonyítani meséld már el?