Törölt nick Creative Commons License 2010.04.22 0 0 8
erről véletlenül van tudomásom, a helyzet a következő:

1. olyan jogon, h az elmünek eu-s kötelezettsége a rendszerében lévő vezetékekről hiteles, friss állománnyal rendelkezni (térkép, belógások, biztonsági övezet terepi tartalma, etc) és ebbe beletartozik a jogi helyzetek tisztázása is. Ezeket a vezetékeket jellemzően még a múlt rendszerben építették és akkor tényleg erőnek erejével mentek, így nem történtek meg akkor a földhivatali bejegyzések. Ez pótlódik most. az elmü kért alkotmányos kontrollt ez ügyben, h szükséges-e az összes tulajdonossal előtte kvázi "egyezkedni", és az eredmény az lett, h nem szükséges, hiszen itt régi vezetékekről van szó, amiről a tulajdonosok kivétel nélkül tudnak, valamint, minden adásvételi szerződés tartalmazza azt a kitételt, h a mindenkori vevő megtekintette a vásárolt ingatlant és tisztában van annak "helyzetével", előnyeivel és hátrányaival.

2.Lásd fent, nem kellett volna, hiszen nem új bejegyzésről van szó, csak a fennálló állapot rögzítéséről.

3. tévedés. akkor lenne ez így ha ez valós változás lenne de nem az. a szolgalmi jog bejegyzés előtt éppen úgy ott feszült a vezeték, mint most. Ráadásul a szolgalmi jog nem teher az ingatlanon. Gondolj bele, akkor a nyeles telkek eladhatatlanok lennének.

4. hát, nem vagy köteles, mindenesetre eddig tűrted. de ha félsz tőle vagy nem tetszik, akkor el kell költözni, sajnos. A közérdek időnként még Mo-n is felülírja az egyéni érdeket.

5. ha fizetett is azt akkor tette amikor építette. Sok évvel később, sok esetben akár már a többedik tulajdonosnak (aki ugye tudta, látta, h vezeték húzódik ott, és ha képes volt rá az áralkuban érvényesíthette ennek-erősen esetleges- árlehúzó hatását) miért tenné?

6.az elmü fogja levetetni, természetesen.

és ne légy felháborodva, ez esetben ugyanis igazán nincs miért. :) remélem tudtam segíteni.
Előzmény: RA-TATA (7)