BFeri53 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 3493
Kedves ETNA!

Nem akartam 20-a előtt hozzászólni, nehogy megijesszek valakit.
Nem tudom elfelejteni Majka/Majoros Péter idevágó esetét.
2004. február 5.
"Felgyorsították a szívemet kétszáztízre és megsokkolták árammal" - foglalta össze ValóVilág Majka a szívritmuszavarával kapcsolatos beavatkozás lényegét.
"Fáradt vagyok, alig aludtam az éjjel és kissé el is vagyok keseredve, mert csak félig sikerült a beavatkozás" - mondta szomorú hangon Majka. ...
Fulladtam és kézzel tapintható szívritmuszavarom volt, össze-vissza vert a szívem, néha gyorsan egymás után négyet, azután egyet sem" - sorolta betegségének dramatikus tüneteit a tévés, amelyek a két napos, nagy sajtóvisszhangot kapott kórházi tartózkodáshoz vezettek. Majka vizsgálatát horrorfilmbe illő jelenetként képzelhetjük el, ugyanis ahogy mondta: "a lábamon keresztül áramot vezettek a szívembe, hogy mesterségesen előidézzék a szívritmuszavart".
Azonban a mondernkori Frankenstein-történet sikertelenül zárult,
az áramütéses próbálkozások ellenére a másfél órás vizsgálat során Majka szíve nem produkálta a ritmuszavart.
A Majka-fanok mindezek ellenére megnyugodhatnak, ugyanis a 25 éves fiatalember szívében "a szervi rendellenességet más vizsgálatokkal, szívultrahanggal és MR vizsgálatokkal kizárták, valószínűleg a stressz okozta a tüneteket".
N.B. Érdekes, akkor nem találtak nála semmilyen szervi elváltozást, de azóta is rendszeresen jár orvoshoz!!!

2009.03.23.
"Majka több éve halogatja a szívműtétét, akinek az orvosai azt mondják, komoly bajba kerülhet, ha nem szánja rá magát az operációra. A rapper műsorvezetőnek gyerekkora óta szívproblémája van, de mostanában egyre sűrűbbek a rosszullétei. Az orvosok szerint másfél éve lehet hátra, ha nem kezelteti magát. "Sajnos egyre gyakrabban előfordul, hogy rám tör a rosszullét. Ilyenkor erősen szorít a mellkasom, és zsibbadást érzek a testemben. Borzasztó átélni ezeket a perceket. Nem túlzok, halálfélelem van. Rendszeresen járok orvoshoz, de egyre inkább érzem, hogy nem húzhatom sokáig az időt, és be kell vonulnom a kórházba, hogy elvégezhessék végre a beavatkozást" - mondta Majka, akinek szívritmuszavarai vannak."
N.B. Jó lenne tudni, mi is történt ezzel a fiatalemberrel, akinek 2004-ben bizonyítottan nem voltak szervi elváltozások a szívében, 2009 tavaszán pedig műteni akarják. Ki tudja, mit akarnak műteni a szívén?
Amikor néztem a tévében 2004-ben a Majka interjút, felállt a hátamon a szőr. Azóta is hálás vagyok az egyik vezető hazai szívspecialistának, aki lebeszélt a szívkatéterezésről, mert az eléggé kockázatos beavatkozás! És nem is mindig indokolt.

Örülök, hogy Anyukád túl van a szívkatéterezésen. Svédországban élt rokonom, egy híres professzor egy ilyen beavatkozás után meghalt.

A napokban volt a rádióban, hogy Magyarország Japánt is megelőzve világelső, mert nálunk a szívinfarktuson átesettek 96%-ánál szívkatéterezést csinálnak.
Ez jó hír, de sajnos a statisztikában nincs nagy javulás, például a halálozási adatoknál, a várható élettartamnál.
Nagyon úgy néz ki, hogy a szívkatéterezés mégsem panacea!
Előzmény: .ETNA. (3492)