lovasgeza Creative Commons License 2010.04.20 0 0 1786
Üdv mindenkinek!
Vettem tegnap egy "ORIGINAL TW 1000 Pepper - Fog" paprika spray -t.
Utánaolvasva jöttem rá, hogy engedély nélkül nem viselhetem közterületen, csak az otthonomat védhetem vele. Zárt térben viszont azt olvastam sokkal jobb a Foam (hab) típus, vagyis a Fog (köd) típus inkább utcára való.
Olvastam azt is, hogy 2000 Ft-ért megszerezhető az engedély a kapsziacin (paprika) tartalmú spray-ekre is.
Ma délelőtt fel is hívtam a rendőrséget, ahol csak a sokadik osztályra történő kapcsolás után sikerült annyira jutnom, hogy szerintük nem szabályozza semmiféle jogszabály a gázspray-ket, de ha megmondom, hogy melyik jogszabályra gondolok, utánanéznek...
Fasza...
Neki is láttam megkeresni a jogszabályt és erre jutottam:
175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet és annak melléklete

Itt kiderül, hogy kapsziacin tartalmú gázspray-t nem viselhetek közterületen.

Már csak egy kérdésem lenne!

Az, hogy nem viselhetem ezt a spray-t közterületen, ez egyenesen azt jelenti, hogy egy 2000 Ft-os engedéllyel már viselhetem, vagy az engedélyről van egy másik jogszabály / korm. rendelet is????

Ha van egy másik jogszabály, azt kérem adja már meg valaki, hogy amikor újra felhívom a rendőrséget, tudjam mondani nekik azt is.

Nem szeretném, ha csak a tiltó jogszabályt olvasva a rendőrségen azt mondanák nekem, hogy ezt egyszerűen nem lehet viselni és kész!

ui.: lehetne most szindi a rendőrséged, hogy milyen bénák meg minden, de én itt leginkább építő jelegű hozzászólásokat várok, tehát:
-van e még valami jogszabály?
-hogyan, mi alapján lehet engedélyt szerezni kapsziacin tartalmú gázspray közterületen való viseléséhez?

Előre is köszönök minden segítséget!