Mud Rider Creative Commons License 2010.04.20 0 0 25619
Picit OFF
Kedves Payagyerek!

Sajnálom, ha félreértettél és úgy értelmezted, hogy neked estem.
Mindössze "tudományos ismeretterjesztést" szerettem volna nyújtani, mert fogékonynak és érdeklődőnek tűntél, így azt hittem érdekel a valóság is, nem csak a lózungok.
Mivel ide alapvetően nagykorúak írnak nekik talán nem sokkoló, hogy már nincs ingyen ebéd, meg kell(ene) dolgozni azért, hogy kapjon valamit az ember.
(Sőt, a Nyuszi és Jézuska sem jár már hozzánk)

Ráadásul a gyakorlatban jól megy neked is az értelmes, közgazdasági alapú megközelítés, amit a jogosítványos példádban ügyesen alkalmazol is!
Szóval nem estem neked, nem akartalak megbántani, szeretném észérvek mentén megvitatni a témát.
És igen, igazad van az állami pénzszórás, korrupció igen helytelen és gazdaság torzító hatású.
Ezt a beszélgetésünk elején én is írtam és jeleztem, hogy az ilyen köztörvényes dolgokat ne vegyük figyelembe a megfelelő rendszer megvitatása során.
Könnyű azt mondani, hogy egy Nokia dobozban, vagy az Ezüsthajó egy filmjében egy egész utca összes homlokzatszigetelése benne van, de ilyenre nem épülhet egy ország!
ON

Az energiahatékonysági állami támogatásos konstrukcióval több baj van.
1., ahhoz, hogy támogathasson, előbb azt be kell szedni valahonnan (sok adó)
2., az elbírálás, ellenőrzés, pénzkezelés drága és a korrupció melegágya
3., miután erre nincs végtelen mennyiségű pénz ezért az igazságtalanság is bele van kódolva
4., amit a jóember ingyen kap, azt nem becsüli
5., ha sok a támogatás, drágább lesz a project -azaz árfelhajtó hatású

Öcsém szintén kb. 80e Ft-ot kap havonta, ő dolgozik még szombatonként is, hogy fussa pelenkára, stb.
De nem a hasát süttette a nappal és várta az állami támogatást, hanem fogta magát és haverjaival leszigetelte önerősen a lakását.
Nagybátyáméknál 7 gyerek van, meg a nagymama, gondolhatod, hogy nem dúskálnak, de ők is, amit lehet, saját maguk építettek, szigeteltek, kútból szürke-víz hálózatot építettek, termosztáttal addig tuningoltak, amíg sikerült valami kifizethető szintre levinni a rezsijüket.

Szóval a lehetőség -szinte- mindenkinek adott, nem az államtól kellene várni a megoldást!
Előzmény: payagyerek (25606)