96894 Creative Commons License 2010.04.16 0 0 1032
Tárgy: Közös Képviselő SORON KÍVÜLI LEVÁLTÁSA!!!

Kedves Szomszédok!

Engedjétek meg, hogy egy kicsit kikelve magamból írjam le véleményemet a házzal kapcsolatos történéseket. Megannyi hozzászólás érkezett a Forumra a kisebb apró problémáktól a legnagyobb bajokig. De igazából senki nem csinál semmit.

Akinek pedig kötelessége lenne minden ügyért tenni – legyen az bármi is – az a Közös Képviselő.

Néhány pontba megpróbálom összeszedni, mik is azok a számomra elengedhetetlen dolgok, amiket meg kellene oldani a társasházunkban:
1. Több szomszédom is kérte már Képviselő Urunktól, hogy ugyan tegye már ki a fali újságra, hogy mégis mennyi pénzért teszi ezt a sok mindent a házért, továbbá pontosan mi tartozik a közös költségbe, mennyiért takarít a kedves hölgy, akinél én személy szerint még seprűt nem láttam, csak azt, hogy felvizezi egyszer-egyszer a folyót és a lépcsőházat, stb?
Természetesen udvariasan válaszolt, igen, amint ideje lesz kiteszi. Azóta se….ez 2009. augusztusában volt.

2. Számtalan hozzászólás érkezett a fórumra, hogy a kazán megint rossz, nincs fűtés, nincs melegvíz, stb…és mindez rendszeresen
Képviselő Urunk minden egyes alkalommal megmagyarázza, hogy hát sajnos naponta kell szerelőt hívnia, mert rossz a kazán elektronikája, mechanikája, hol ez, máskor meg hol az.
Kérdem Én, milyen szerelő az, aki egy héten akár 4-5X is szerel valamit és még sem jó?
Ilyen szerelőt kell hívni? Miért nem keres a Közös Képviselő Úr megfelelő szakértelemmel rendelkező kazánszerelőt? Valószínű, mert a haverja a szerelő és így egyikkőjüknek sem éri meg más szakértőhöz fordulni…ez nem vádaskodás, csak találgatás, még mielőtt bárkit is megsértenék.

3. Megannyi hozzászólást és szomszédok panaszkodását hallottam személyesen és láttam a neten, hogy télen nem fűtenek úgy, ahogy kellenének a radiátorok. A válasz egyszerű, mert Közös Képviselő Úr a csövekben folyó víz hőmérsékletét nem emeli fel. Hogy érthető legyen, azt a vizet, ami a csapból folyik és ami radiátorokban folyik, azt 50 C foknál nem nagyon tekerte feljebb. Ezt azt jelenti, hogy kicsit langyosabb víznél melegebb nem is fog folyni se a csapból, a radiátorokkal pedig kb. 20 C nál melegebbet a szobákban nem lehet csinálni.
Kérdésemre, hogy miért nem lehet feltekerni a víz hőmérsékletét…a válasz: hát akkor nagyon sok lenne a gázszámla. Ez érthető, de ha mindenki kifizeti a saját fogyasztását, akkor neki nem tök mindegy…Arról nem is beszélve, hogy ez gondolom legjobban a szélső lakásokat érinti, ahol nincs szomszéd, aki egyik vagy másik oldalról hozzásegítsen a lakás melegen tartásához, ez is közös gond, nem pedig egyéni probléma, hisz együtt lakunk….. ezzel kapcsolatos számlafizetésre még későbbiekben visszatérek.

4. A „B” lépcsőházban a liftnél és az ’A’ lépcsőház szintén a liftjénél is már (ami talán már egyszer javítva lett, de ismét beázik, ha jól láttam) tavaly október óta beázik a fal – belső udvar felőli része miatt - , ugyanis egy szóbeszéd arról szól, hogy a belső udvar járdáját valami oknál fogva javítani kellett, csakhogy hogy a javításnál elfelejtettek a szakemberek szigetelő anyagot használni.
Kérdésem, mi az oka, hogy Képviselő Úr nem csinál semmit, hogy megszüntesse a beázást?...Erre még válasz sincs.

5. Számomra eléggé zavaró tényező az is, hogy a lépcsőházban, a lifteknél, a bejárati ajtónál, a folyosókon kb 2-3 hetente az izzók kiégnek. Amit persze a lakóknak kell cserélni, hogy ne sötétbe kelljen hazajönniük – mert telefonon szólni, hogy már megint nem égnek a lámpák és mire kijön a Képviselő úr – és ne kelljen botorkálni a sötét lépcsőházban, folyosókon az amúgy is veszélyes környéken és a már veszélyes társasházban is.
Miért nem járj körbe a házat hetente kéthetente, hogy az apróbb javításokat észlelve megjavítsa és kicserélje őket?

6. Az előző ponthoz visszatérve – az első és utolsó lakógyűlésen több lakó érdeklődésére, mely szerint miért nem működnek a mozgásérzékelős izzók…Képviselő Urunk megmagyarázta, hogy a mozgásérzékelős izzók és szerkezetek (2 hónap után) azért nem működik, mert megjavítani nem lehetőket, és a garancia sem jó rá, mert már ilyeneket már nem gyártanak és ezért cserélni nem lehet őket, tehát így jártunk…
Közlöm, hogy minden egyes garanciára érvényes, hogy ha egy szerkezetet javítani nem lehet és ugyanolyanra kicserélni nem lehet, akkor egy ugyan olyan minőségű és árfekvésű készüléket rendelkezésre kell bocsátania vevő részére…….érdekes, hogy miután közöltem ezt a Képviselő úrral…..igaz, hogy csak 2 hónap múlva , de 2 hónap múlva minden mozgásérzékelő működött.

7. Társasház számlái. Közvetlen szomszédok többszöri beszélgetését kövatően többszöri kértük tisztelt Képviselő Urat, hogy szíveskedjen bedobni a postaládáinkba a társasház 2009. 12. 31-ig terjedő valamennyi befizetett számla másolatát - mivel, hogy nincs még Számvizsgáló bizáttsága a háznak, csak kíváncsiságból ellenőrizni akartuk, hogy vajon fizeti-e a számlákat. Sajnos telefonban elszólta magát, hogy hááát izééééé......azért van a társasháznak 1-1,5 milló forintos tartozása, de a számlákból ez kiderül, és még ……magyarázott pár kusza dolgot, amit szerintem ő sem értett, vagy legalábbis számunkra vakerászásnak tűnt. Ismétlem, hogy 2009. évről van szó. Hát ezen nem kicsit elcsodálkoztam, így azt válaszoltam, hogy rendben, viszont akkor mi addig nem fizetekünk semmilyen számlát, míg nem le igazolja, hogy miből is keletkezett ez a tartozás. Válasz: természetesen, majd a jövő héten, most értekezleten van, de majd ha erre jár bedobja. Azóta se..ez januárban volt.

Felhívom mindenki szíves figyelmét, hogy a saját érdekében, még mielőtt lelépne Képviselő Urunk a pénzel, vagy ki tudja, hogy mire nem költötte, gondolja át, hogy ezek után fizeti-e a társasház számláit.

Már csak azért is, mert ha teszem azt nekem kellene fizetnem a számlákat és épp egy-egy lakó tartozása miatt nem tudnám kiegyenlíteni a tartozást, hát én biztos, hogy minden este ott kopogtatnék az ajtaján, hogy mikor szíveskedik befizetni.
Közös Kéviselő Urunk nem így tesz, hidegen hagyja, hogy fizetek-e vagy nem. Ezek szerint nem is hiányzik neki a január óta nem fizetett tartozásunk, ami az enyém kb 50-60.000,- Ft. Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy valami nagyon nincs rendben a számlákat illetően.

8. Garázskapu állandóan nyitva. A minap én is úgy jártam, hogy kiakadt a garázskapu és se le, se fel nem ment. Pontosabban felment és ott maradt. Hívtam is Képviselő Urat, de hát….természetesen órákig nem lehetett elérni. Majd órákkal később felvette, és mindent elkövetett, hogy mit mozgassak meg, mit nyomjak meg, mit ráncigáljak meg, csak hogy nehogy ki kelljen jönni. Kérdem Én, ez egy Képviselő? Most arról nem ejtek szót, hogy minden autó tulajdonos lehetne egy kicsit odafigyelőbb a kihajtásnál, míg a kapu lezáródik.

9. Arról nem is beszélve – szomszédokat hallván – , hogy egyes fiatalabb lányokat, akik a segítségét kérik, simán lerázza a telefonban ilyen-olyan indokokra hivatkozva, hogy nem ér rá ilyennel foglalkozni, meg különben sem lehetséges aza dolog amit kér. Ez megfelelő hozzáállás? Ezt csak azért tudom, mert engem kért meg a szomszédom, hogy próbáljak meg én beszélni vele a radiátorok nem megfelelő működése miatt és az ablakok nem megfelelő zárása miatt. Hát én szóltam Neki és szerintetek mi történt?, másnap este meg is jelent. Kicsit határozottabb fellépéssel szemben már nem mer Képviselő úr vakerászni. Tehát egyedül lakó lányok….csak keményen…..

10. Biztonság! Első és legfontosabb. Talán ezzel kellett volna kezdenem. Kb egy éve lakom ebben a társasházban, de a sorozatos betörések, lopások, autó feltörések mindennaposak. Kérdem én, miért nem csinál Tisztelt Képviselő Úr semmit? Az a minimum, hogy összehív egy rendkívüli lakógyűlést, ahol felvázolja a lehetséges kiépíthető biztonsági szerkezetek kiépítését, és a lakók szavaznak…ha kell, adnak hozzá plusz lóvét, nem? De nem, Képviselő Urunk, malmozik otthon, végül is nem ő lakik itt, nem az ő dolgait lopják el, nem az ő tárolóját törik fel, nem az ő autójában tesznek kárt…..és még folytathatnám.
A fórumon számtalan hozzászólás érkezik naponta a kamerák, mágneskártyák, 24 órás biztonsági szolgálati megfigyelés. stb… miatt és a kérdés….mikor lesz már valami. Közös Képviselő Urunk csak hallgat. Kérdem én miért is? Csak ígérget, hogy már beszerezte már az árajánlatokat, de hogy látta-e azokat valaki….arról senki sem tud. Nálam ez már az utolsó cseppen is túl tesz. Ez nálam már mostanra nem fér bele. Hogy ennyire ne érdekelje a ház sorsa, ez elfogadhatatlan. De a pénzt, azt felveszi. Kérdem én: mire fel? Már réges-rég ki kellett volna építeni egy biztonsági rendszert. Nem hogy beszélni és vitatkozni azon, hogy mi is legye…… bár csak lenne már valami.

A fentiek alapján ez számomra azt jelenti, hogy az égadta világon semmit sem csinál. Legalábbis számomra egyenlő a nullával. Bár lehet, hogy számotokra nem, és talán nem is értetek egyet a fentiekkel, és némely esetben meg is tudtok cáfolni, de számomra a fentiek alapján nem sok mindent tesz a házért a Képviselő Úr.
Annyira örülnék, ha valaki meg tudna cáfolni a fentiekben, leglább tudnám, hogy én gondolom rosszul a dolgokat, vagy csak túlságosan elfogult vagyok némely esetben és Képviselő Urunk személyét illetően.

Nálam ez a 10 apró kis pont jelenti azt, hogy keresni kellene valaki olyan embert, aki valóban tesz is a munkájáért valamit, nem csak a havi illetményét veszi fel. Valószínű, hogy Közgyűlést is azért nem hív össze, mert hátha feltennének neki pár kellemetlen kérdést, amire valószínű, hogy nem tudna érdemi választ adni.

Örülnék, ha ti is leírnátok a véleményeteket, akár a cáfolatokat is a fentiekkel kapcsolatban, hogy én látom rosszul és minden rendben van, csak én vagyok nagyon kukacos.

Most már itt az ideje, hogy tegyünk is valamit, ne csak pöcsöljünk….
- akár egy jól megfogalmazott levélben minden lakónak bedobni a postaládájában egy ilyen hasonló témájú levelet
- össze hívni egy lakógyűlést Képviselő nélkül, ahol összeírjuk a problémákat, amit eljutatunk a tisztelt Képviselő úrhoz, hogy van egy pár napja, hogy elkezdjen dolgozni
- Számvizsgáló bizottságot választani vagy Intéző bizottságot – akik ellenőrzik a Képviselőt
- megkérdezni mindenkit a fentiekről levélben vagy csak kiírni a faliújságra, hogy nézze meg mindenki a forumot és ott szóljon hozzá

Mit szóltok?

Üdv:
Egy rettentően dühös lakó