asciimo Creative Commons License 2010.04.16 0 0 107257
Épp be akartam irni.

tegnap még ezt irta ujfiu haverom

Ma egész nap esik, ami tovább ront a helyzeten, ám tegnap (addig is elég sok esett) egész jó volt a terep: szinte minden pormentes volt (ez nem túlzás, nem volt szétázva egyáltalán), kényes helyek (ahol tipikusan nem tud elfolyni a víz) a Tolna-Tb 100-as út szakaszon:
- Tolna után a fiatalosban ázott fű és hatalmas, nehezen kerülhető pocsolyák
- Pes-kő alatt pár kis dagonya
- vadfogó rács előtt a hídnál dagonya
az összes emelkedő és lejtő teljesen jó.

tegnap este kiautoztam, és a következőt láttam.Vértestolnai út előtt, ahogy kilépünk az aszfaltra, az árokban 15 centi mély patak folyik. A K jelzés osvényén csak egy kisebb vizfolyás. Ez nyilván azt jelenti hogy a talaj többet már nem nyel el, és csütörtökön még mindig esett, ugyhogy sár az lesz bőven.
Héregen a falu szélétől a temetőig a földúton a két nyomban két patak folyt, ahogy elautoztam a temetőig, mintha egy gázlón mennék át, olyan volt. Ahogy Z jelzés megy tovább ott is nagy tócsák.
Akkorák, amik nem száradnak fel 1 nap alatt.

Szerintem ma azért rohamosan javul a helyzet, nap is süt, meg szél is van. De ha előtted elmegy sok ember, akkor gondolom szívás. De ha reggel 5kor indulsz a Móriczról, akkor ez Nálad nem játszik. Ettől függetlenül sárra kell készülni.

Tegnap este ágyban fekve végiggondoltam a terepet. Az elején a P emelkedője az jó saras tud lenni, ugyanez igaz a S-ra is. Aztán a S a murvás uton teljesen oké kell legyen, 1-2 tócsa van de nem sár. Baji vh után az az irtás az érdekes tud lenni, aztán aszfalt Tardos végéig. Tardostól a gyereküdülőtől nagy sárra készülök. Pusztamarótra le az inkább köves, utána murva, utána Héregig lehet egy-két dagonya, Bányahegy az tuti szívás de legalább rövid. Bányahegy-Tolna szerintem nem sárveszélyes, Koldus után szintén murvás Kisrétiig, onnan állitólag okés Josh szerint, autópálya átjárótól meg már aszfalt.

asciimo

Előzmény: tajhamer (107253)