Tipcsok Creative Commons License 2010.04.16 0 0 1243
Szia Wattocsak!

Korábban volt itt egy gondolatváltás, ami nem zárolt le, várom válaszod!

Cell7 írta:

"Sziasztok!
A túlnyomásos szellőztető rendszer hogyan befolyásolja a kandalló működését?"

Ezt írtad:

"Ha a helyiségben túlnyomás uralkodik akkor az a kandalló huzatára pozitívként hat. Ez egyenlő a jobb működéssel. Viszont ha nem működik a kandalló akkor a meleg levegő a kéményen távozik el, ami nem igazán gazdaságos, és megkérdőjelezi a szellőztető rendszer létét.
Viszont a túlnyomás érdekes dolgokat is tud produkálni. Pl befelé nyíló ajtó nehezebben nyílik, viszont könnyebb bezárni. Kifelé nyíló esetén nehezebb bezárni. Tehát a nyomásokkal csak óvatosan, mert a helyzet el is durvulhat!!"

Én ezt:

"Tehát akkor elvileg mehet szellőztető rendszer mellé nem külső levegős fűtőeszköz is, amennyiben le tud zárni használat után a készülék füstcsövet pl egy átalakított pillangószeleppel?
Azért problémám ez, mert jó lenne szellőztető is, meg sparhelt is, de a külső levegős sparhelt 500 ezernél kezdődik, sajnos."

Ezt írtad Te:

"Én nem ajánlanám!!!!
Csak egyszer felejtsd el és máris a bulvár lapok címoldalán szerepelsz."

Én ezt:

"1.Ha elfelejtem elzárni a füstcsövet használat után, akkor a szellőztető nyomja ki a levegőt a kéményen is.
2.Ha elfelejtem kinyitni a füstcsövet használat előtt, akkor azt észreveszem azonnal, mert be is füstöl rögtön a házba."

Aztán Te erre semmit, nem értem, hogy miért szerepelnék a búvárlapok címoldalán ha elfelejtem kinyitni?!

Üdv: Tibi
Előzmény: Wattocsak (894)