ghosty9 Creative Commons License 2010.04.14 0 0 20064
"akkor menny és számold meg."

Itt megint csak arról van szó ugye, hogy állítottál valamit, aztán mikor felmerült, hogy ezt mégis konkretice mire alapozod, aszondod, hozzon adatot a másik fél. Aztán mikor ezt valaki kiröhögi (mert ezzel mást csinálni már tényleg igen nehéz...), ő lesz az ostoba. Értem. :-)

"én nem mondtam, hogy nem a helyinek..."

Csak mikor utaltam rá, hogy a környéken nincs a világon semmi, ami adná azt a helyi forgalmat, azt is elütötted valami mással.

És nem arról van szó, hogy nincs időszak, amikor mérhető forgalom lenne azon a hídon, mint ahogy arról sem, hogy nem kezdene robbanásszerűen kiépülni az újszegedi oldal egy ilyen híd után. (Lásd az M0K környékét manapság...)

Hanem egyrészt arról, hogy egy híd nem olcsó muri. Ekkora városban már amúgy sem adnám új híd esetén 2x2 közúti sáv + biciklinyom mindkét oldalt + normális méretű járda alá (a villamos mondjuk utópia), ne építsünk félmegoldásokat évtizedekre jeligére, de azt meg ide ugye mi a ráknak ide. Másrészt ha hidazunk, felértékeljük a környéket, ahhoz viszont túl közel lesz így már a belvároshoz, hogy mindezt madarasteszkók meg kertitörpés családi házak kedvéért tegyük, amiket majd húsz-harminc év múlva kezd el felváltani valami értelmesebb, városiasabb képződmény. (Képzeld el a dunaújvárosi hidat, amihez még tervbe véve sincs az M8; na erről beszélsz.)

Tehát lehet híd, de ahhoz kell (lehetőleg több) igen forgalmas létesítmény, amik élettel töltik meg a környéket. Ilyen ez a Biopolisz is, de tán nem véletlen, hogy leginkább választási programokban bukkannak fel az effélék. Nem mondom azt, hogy lehetetlen, de legalábbis horribilis mennyiségű pénz kéne ehhez. Ha van, akkor meg nyilván teljesen más a leányzó fekvése, meg van oldva az újszegedi puszta problémája is (ti. mit teszünk oda: Biopoliszt vagy Biopolisz 2-t), az ószegedi környék problémája is (ti. mit teszünk az ottani földszintes házikók helyére: háromemeletes házikókat, esetleg ad absurdum új egyetemi épületet is rakunk, ha mán itt van a többi egy köpésre), meg a "miért menjen az autós a belvároson át" problémája is (mivel úgyis le lesz tiltva a Belvárosi hídról).

De amíg nincs egy rahedli pénzünk az egészre, addig ezt tegyük prioritásban valahova az M8É mögé.
Előzmény: Béla6 (20060)