"olyan effektus jon letre, mint amikor az uveg szajaba parafadugot teszel es belefujsz. A dugo marad a helyen. "
Huh, ezt nagyon nem értem... :)
Sőt... mi köze ehhez a cső a csőben dolognak?
Tehát ami kérdéses: van a házad. Bent van egy adott nyomás, ideális esetben pedig ugye van - nem ideális esetben pedig a sok kis luk mellett - egy(kettő) nagyobb luk, vagyis kivezetés ... ez ugye az a rész, ahol én pl. ki fogom vezetni az elhasznált levegőt. A célom pedig az, hogy ezen a lyukon ha nem működik a rendszer, ne áramoljon ki/be levegő. Értelemszerűen ugyanez a helyzet a friss levegő belépő ágával is. Namost, ha kint erős szél fújdogál, akkor ugye a nyomáskülönbségek alakulnak ki a ház és a kinti tér között (elfúj az erős szél a ház és a melléképület között: kint alacsonyabb nyomás, telibe fújja a falat, akkor kint nagyobb nyomás) ... ez nem is kérdéses. Namost ilyenkor szokott egy pl. páraelszívó kivezetésén a zsalu csapkodni veszettül, és a pillangó kopogtatni... ezt szeretném elkerülni.... a pillangó körívére mindenképpen teszek majd szilikont, az puha, és jól is tömít... de attól még a pillangó nyiladozhat ugye...
Szóval ezért nem értem, hogy ezt miben befolyásolja a cső a csőben rendszer... főleg, hogy ugye a kivezetés és a beszívás pillangója ellenkező irányba nyílik, mikor nyílik... ?!