G-fourty Creative Commons License 2010.04.12 0 0 67
Sajnos ebben az országban képtelen megújulni a politika. Túlságosan megéri anyagilag politikusnak lenni. Ahelyett, hogy ezt a fajta munkát csak olyanok vállalnák el - félig meddig önkéntes alapon, vagyis hogy ne érje meg anyagilag és "hatalmilag" annyira - akik valamit tenni akarnak, ehelyett olyanok vállalják el, akik hatalmat és pénzt akarnak.
Mintha nem volna ötlet. Mindig ugyanazokat a szereplőket látjuk, akik "nem vesznek el csak átalakulnak". Az emberek pedig azt látják, hogy az egész megkövesedett és már hánynak minden arctól. Ugyanazok az emberek jönnek vissza újra, és igérgetnek holdkóros baromságokat, az emberek pedig azért szavaznak rájuk, mert nem hiszik, hogy jöhetnek új arcok. Azt sem hiszik, hogy létezhetnek olyan politikusok, akik tényleg szeretnének valamit tenni. Aki politikus, az csak rossz ember lehet. Hiába volt még tegnap jó.
A másik probléma, hogy ebben az országban túl sok a kishitű, lusta, buta, irigy, önáltató és hazug ember aki nem akar szembenézni saját magával, mindig másokban keresi a hibát, másokra mutogat, nem tisztel senkit, a saját tehetetlenségét másokra vetíti, felelősséget nem vállal, az élete megoldását mindig másoktól várja, kell neki egy apuka aki megvédi és (fel)neveli, sokaknak még tartásdíjat is fizet.
Az ország egy hisztis kisgyerekhez hasonlít, aki követeli, hogy tegyék jobbá az életét miközben ő a minimumot amit megtehetne nem teszi meg. Hát igen, így nehéz lesz, és azt a munkát amit az egyénnek kellene elvégezni (belül, lelkileg), semmiféle hős megmentő nem fogja elvégezni, mert nem tudja. Hogy nem is akarja az egy másik kérdés, de nem is az ő dolga. Nincs olyan külső hatalom, ami az egyént a saját hülyeségétől megmentheti.