Tybald_ Creative Commons License 2010.04.12 0 0 47190

Eszterbauer Borászat - Tanyamacska (Szerkszárdi Pinot Noir) '06: Ha blogolnék, most valami olyan hangzatos címet választanék, hogyaszondja " Pinot még nem volt rám ilyen hatással":)))

Hozzátartozik a történethez, hogy a Pinot sose volt a kedvencem - vélhetően kényes volta, és - az itthoni általam kóstolt tételek nem igazán kimagasló színvonala okán.

Ez a bor azonban rögtön kiváltotta belőlem, a "gyorsan húzzunk Szekszárdra és tárazzunk be belőle" érzést:)

A bor szekszárdi is, pinot is, ehhez képest nem is volt annyira karcsú, és bár lehetett szálazni, de anélkül is találtam benne gyümölcsöt, játékosságot, testet, holmi csokit, lehelletnyi dohányt. További pozitívum, hogy még 4 nap után is hozta a kezdeti formáját. erős 6p

Feiler-Artinger - Blaufrankisch Umriss '04: Panelban lehúzott 3 év után erős kételyekkel bontottam a palackot. Annál kellemesebb volt a meglepetés, amikor a legszebb Tóth Istvános emlékeket kaptam illatban és ízben, megfejelve nagyobb testtel, kevesebb, de kifinomultabb lekvárral, földes-avaros és sós vérre hajazó apró ízmorzsákkal, a lecsengésben kis feketecsokival. Mindez egy már besimult, de stabil kellemes tanninnal és korrekt savra akasztott testtel 7pontot ért. Sajnos másnapra a panel hatása kijött, de ez a bor, normál esetben nem marad meg másnapra;)