Kaziking Creative Commons License 2010.04.09 0 0 2175
AKAI AM-69 projekt. Már jól kiszáradt, nekiláthatok bajt keresni.

Ezúton és óvok mindenkit, hogy az eljárást csak úgy kövesse, különösen bedugott 220 V-os tápkábellel! Az áram nagyon tud rázni, halálos balesetet okozhat. Fordulj inkább szagemberhez! Aki meg az, úgy is tudja, mit kell csinálni.

Szóval az a fránya hangszóró csatlakozó panel rendesen szét van cseszve, nincs rajta egy ép forrasztás a kimeneti csatlakozókhoz. Egyik helyen még a panelból is ki van törve egy kis darab. Ez már alapos ok, hogy ne jöjjön ki hang a Fekete Lovagból. Úgy látszik, annyit gyepálták, hogy a végén bele szorult a szusz.



A zöld panel ball szélén, középen van az a kivezetés, ahol nem csak a forrasztás tört ki, hanem a panel egy darabkája is.



Másik oldalról ugyan az a hely. A forrasztással jól megszívtam, mert a rengeteg befröcsköl kontakt szprét nem sikerült rendesen kimosnom, még speciális zsíroldó sem távolította el. A forrasztó ón apró gömböcskékké ugrik össze, aztán gurul minden felé, hogy később jó kis zárlatot okozzon. A papír zsepit azért tettem oda, hogy lehetőleg arra potyogjon az ón. A forrasztó gyanta sem segített, pedig az még mindig jó volt. Sok időt elcsesztem a biliárdozással, amíg a golyók helyett rendes forrasztásokat sikerült csinálnom, zárlatok nélkül.



Ez a kép is biliárdozás közben készült. Miért szeretek biliárdozni? Erősítőben nem is szeretek. Forrasztás után újabb próba, hátha jön ki hang az erőlködőből.
Bekapcs, fények, újra egy mukk se. Viszont legalább csend van, így csendben sírhatok.