CanGuru Creative Commons License 2010.04.08 0 0 7096
A Mehano SD35-ös valóban jó modell. ... Talán a vonókészülék van egy kicsit magasan.
Az amerikai járművek kapcsolózása nem egyszerű kérdés. A gyári horn-hook amerikai kapcsolóból elég sokféle van, eleve kis és nagy lyukú, meg alacsonyak, közepesek és magasak. Nem egy egzakt dolog, amit a modellhez adnak az általában jó hozzá, de ha keresni kell bele, az nagy szívás. Ellenben nem egy rossz kapcsoló, stabil a kapcsolódása, bár szétszedni se könnyű, automatizálási lehetőségről meg nem tudok.

Az európai kengyeles kapcsolóból is van kis és nagy lyukú, és mindkettőből van legalább kétféle magasságú.

Én egyébként knuckle kapcsolót használok a modelljeimben, részben McHenry/Bachmann E-Z-t, néhány Proto2000 kapcsolót (csak gyárilag hozzáadott), de leginkább Kadee használatára törekedem. Ugyanis ezzel tényleg működik a kocsik érintés nélküli szétkapcsolása, az előzőekkel leginkább nem vagy csak alig-alig jön össze. Csomó vagonomat átalakítottam forgóváz kapcsolósról (talgo mounted) alváz kapcsolósra (body mounted), ehhez a Kadee gearbox-szát használtam.

Nem egy egzakt dolog ez az átalakítás, bele kell jönni, meg sokat próbálgatni, de megéri, főleg, ha Kadee kapcsolót tud beletenni az ember.


Visszatérve a Mehano SD35-re: jó helyen van annak a gearbox-sza, knuckle kapcsolóval jó, viszont úgy emlékszem, hogy európaiból alacsonyított kengyeles kell bele, az egyenes (sík) nem jó. (Egyébként van sok horn-hook és kengyeles kapcsolóm, jó részben újak is.)
Előzmény: Dash 9 (7090)