AZS Creative Commons License 2010.04.02 0 0 293
- nincs moderátori nick, minden moderátor a saját nickjén moderáljon,

most is minden moderátor a saját nickjén moderál. nemmoderátorként meg annyi nickje lehet, amennyit csak akar - hasonlóan más olvtársakhoz.
azt viszont nem tudom, csak feltételezem, hogy a moderátoroknak szigorúan tilos olyan (nem moderátori) témát moderálni, amiben maguk is megnyilvánulnak. ha nem így van, akkor az tényleg gáz.

- tilos a nickekkel a lekezelő, megalázó és kioktató stílus,

jééé. én úgy veszem észre, hogy azokkal lekezelők, pláne kioktatók, akik a néhány "tilos az olvtársaknak" kezdetű szabályt rendszeresen és szándékosan megszegik, majd amikor ezért valami retorzió éri őket, még tovább keltik a feszültséget.
szóval talán ott kéne kezdeni, hogy az olvtársak betartják a betartandókat, és akkor nem lesz se lekezelés, se kioktatás.

- a nickek kérdéseire válaszolni kell, normális, emberi módon,

lásd egy bekezdéssel feljebb.
amúgy normális kérdésekre normális válaszokat szoktak adni. sőt, az esetek nagyobb részében a feltett kérdések is feleslegesek, csak rá kéne nézni néha a regisztrációkor megadott emilcímre.

- a moderációnak olyan e- mail címmel kell rendelkeznie, amelyik működik(!),

a moderátorok tudtommal szabadidejükben moderátorkodnak, nem gondolnám, hogy bármelyikük is bevállalná az emilezgetéssel járó nem kevés többletidőt. amikor tényleg indokolt az emilezés, akkor meg adnak egy pár órán át élő emilcímet.

az viszont tényleg ciki, hogy az értesítő emilben egy sok éve nem működő emilcím van megadva, még mindig.
Előzmény: Ormossy (281)