Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 1296

Általában akinek valamilyen testi hibája van, az gyakran bosszúálló az embertársaival szemben. Iyen lehet ez a László doki Budapesten

Előzmény: (-)
umea32 válasz | megnéz | könyvjelző 2010.03.28 18:38:56 © (4)

Szomoru, hogy ilyenek fordulnak elő diplomás emberek között.

Előzmény: (3)
válasz | megnéz | könyvjelző 2010.03.26 18:45:50 © (3)

Jönnek hozzám baráti körből az információk László dr. psychés dolgairól, aki nem képes mérlegelni, hogy a vélt vagy valódi kritikában hol van a megengedhető határvonal. Már vagy másfél hónapja az Etikai Bizottság asztalán van a terjedelmes dokumentációval ellátott beadvány a kis izraelita bűneiről, de még semmi intézkedés nem történt. Imre dr. közben kinyomozta, hogy az Etikai Bizottság elnöke majdnem kortársa László dr-nak, sőt még az is kiderült, hogy ők közösen szerveztek kongresszust valamikor évekkel ezelőtt. Nos, előfordulhat, hogy akkor itt elfogultság miatt más megyében kell majd letárgyalni az ügyet.

Miklós dr. haragja öccse iránt tovább tart, annyira, hogy a dunamenti temetőbe Imre és családja nem teheti be a lábát közös Szüleik sírjához. A faluba se tehetik be a lábukat. Ezt közölte dühösen az orvos lelkész úr telefonon. És mindezt a  tuskólábu, fogatlan, már régen nem praktizáló kis izraelita doki idézte elő. Neki nagyobb a becsülete.

 

válasz | megnéz | könyvjelző 2010.03.26 12:46:50 © (2)

Nos egy kicsit bemutatom baráti köröm hiteles elmondása alapján a három szereplőt. László dr, ez egy 65 év körüli alacsony tuskólábu kis izraelita, pesti, minden lébe kanál, befészkelte magát egy csomó egyesületbe, állitólag még zeneterápiához is ért, és ezekben az egyesületekben  tisztségei is vannak. Állítólag nagy befolyású ember, imád szerepelni és ölni tudna érte, ha egy egy szereplésből kimaradna. Volt ez már kórházi főorvos, elnök, alelnök, csak még akasztott ember nem volt. Nevére egy hegynek a nevéből lehet ráismerni. Névkártyájára 4-5 szakvizsgát tud ráirni.

Miklós dr. régi körzeti orvos egy dunamenti községben, nyugdíjas, ő is imád szerepelni. Ezzel ők nagyon összepasszolnak. László dr nagyon segitett Miklós kollégájának szakmai továbbképzésében, hiszen ilyen magas korban már nehéz elképzelni a sikeres szakvizsgát. Nos ebben László dr. elképzelhetően sokat tehetett a sikerért.  "Keze mindenhova elér" - mondta büszkén Miklós az öccsének. Miklós dr. dolgozik egy kórházban. Időnként igét is hirdet a szószéken a szeretetről. Névkártyájára ő is több szakorvosi cimet irhatott rá. Minél több, annál jobb alapon.

Imre dr. egy nagy dunántúli városban él, szintén  nyugdijasként, de még ő is dolgozik. Aktiv munkája mellett és még nyugdijban is évtizedekig egy élvonalbeli focicsapat sportorvosa is volt. Fiatal kora óta tevékenykedik hazai és nemzetközi vonalon egy sajátos mozgalomban, ahol egy bizonyos idegen nyelvet kell (és illik) tudni. Ezzel a tevékenységével mindenűtt járt a világban.

Majd innen folytatom.

 

 

 

válasz | megnéz | könyvjelző 2010.03.25 21:30:49 © (1)

Az ejnye-bejnye az lett volna, hogy a "fehér" színű professzor ur, a nagyhírü orvosi folyóirat főszerkesztője figyelmeztetésben részesíti a magáról megfeledkező kollégát.

De rövidesen folytatom a történetet, be fogom mutatni a három szereplő dokit, kik ők, mivel foglalkoznak, egyikük lelki gyógyitással is foglalkozik, de inkább bort iszik és vizet prédikál. Ez a Miklós doktor ur.

Előzmény: G.B.Bejja (0)
G.B.Bejja válasz | megnéz | könyvjelző 2010.03.25 07:30:40 © (0)

De a Professzor Úr még egy ejnye bejnyét sem irt a szerkesztőbizottsági László dr-nak. Hát ugye a mundér becsülete mindennél fontosabb.Kíváncsian várom a további fejleményeket, amelyekről itt beszámolok.

 

A fenti három mondatot kivéve mindent értek.

Milyen ejnyebejnyét vártál ?

Előzmény: (-)
válasz | megnéz | könyvjelző 2010.03.24 21:48:14 © (topiknyitó)

Az alábbi igaz történetet mesélem el. Van három orvos, egyiket nevezzük dr. Imrének, másikat dr. Miklósnak (ők testvérek) és a harmadik a dr. László.

Imre és László egy már elhunyt neves professzor emlékére egy kulturális egyesület megbizásából emléktáblát kivánt elhelyezni a professzor egykori lakóháza falán. Elmennek az egykori lakóházba, beszélgetnek a lakókkal és sikerül hozzájárulásukat kapni az emléktábla elhelyezéséhez. Imre megkapja a 14 beleegyező aláírást és átadja az egyesületnek további intézés céljából.

Fél év mulva, azaz még mult év végén elkészül az emléktábla és az ünnepséget is szervezik. Imre dr egy nagy nemzetközi orvosi szervezet elnöke, de az ünnepséget a magyar egyesület rendezi idegen nyelven. Az ünnepségen egyik előadást Imre dr-ra bizzák. Ezen László dr. megsértődött, mert itt ő szeretett volna előadást tartani. Kapott irásos meghivót, de nem jött el. Sőt Imre dr. telefoni hivására  többször is lecsapta a telefont.

László dr. és Miklós dr. régi jó barátok, László 67 éves, Miklós 79. Majd László nem birva magával drámai hangu levelet irt "drága Miklósomnak" amelyben leirja, hogy végtelenül el van keseredve és szomoru, hogy életében ekkora RUGÁST (igy nagybetükkel) egész életében nem kapott, nem ő tarthatott előadást. Panaszolja, hogy ez az Imre  több rúgást is rámért, mert cikket irt egy tekintélyes orvosi folyóiratban és a cikke végén közölt irodalomjegyzékből őt kihagyta. Hát ezt már nem tudta elviselni.

Miklós dr. öccsét a levélről telefonon tájékoztatta, majd később el is küldte a levelet, amelyről fénymásolt példányok készültek. Imre dr. jogos felhánorodásában panasszal élt az Etikai Bizottságnál, amelynek tárgyalása még nem történt meg.

Imre dr. írt a Szerkesztőségnek is, ahol panaszának helyt adtak, mert László dr.jogosan maradt ki az irodalmi jegyzékből, nem lévén a témához kapcsolódó irása.

De a Professzor Úr még egy ejnye bejnyét sem irt a szerkesztőbizottsági László dr-nak. Hát ugye a mundér becsülete mindennél fontosabb.Kíváncsian várom a további fejleményeket, amelyekről itt beszámolok.

üdv. umea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      103050100200500 db/lap 

 

/* (c)AdOcean 2003-2009, cemp_hu.Inda.Forum.Egyeb.Sky_A */ ado.slave('adoceanindexhuuclfqvhjgq', {myMaster: 'whZQzDcg50kbCGJAZih5N4u0kSCT0qe8gDoajEgn3bj.C7' }); if(typeof adoceanindexhuuclfqvhjgq=='function'){adoceanindexhuuclfqvhjgq();} // <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>

 

/* (c)AdOcean 2003-2009, cemp_hu.Inda.Forum.Egyeb.Sky_B */ ado.slave('adoceanindexhurdcmdtrnbl', {myMaster: 'whZQzDcg50kbCGJAZih5N4u0kSCT0qe8gDoajEgn3bj.C7' }); if(typeof adoceanindexhurdcmdtrnbl=='function'){adoceanindexhurdcmdtrnbl();}

 

/* (c)AdOcean 2003-2009, cemp_hu.Inda.Forum.Egyeb.Sky_C */ ado.slave('adoceanindexhuoejsgqlslg', {myMaster: 'whZQzDcg50kbCGJAZih5N4u0kSCT0qe8gDoajEgn3bj.C7' }); if(typeof adoceanindexhuoejsgqlslg=='function'){adoceanindexhuoejsgqlslg();}

Előzmény: Törölt nick (1295)