A kényszerű karosszéria-munkálat után újabb jó hír: 2 porlasztóm nem megfelelően működik (2004 es CDH136), túl sok gázolajat használ. Denzoról van szó.
A szervíz szerint a gyári 170e/db, ha a Denzót közvetlen keresem meg akkor 130e. Ezután a Bosch-szervízt kerestem meg, ahol a srác 5e/dbért megmondja, hogy fel tudja-e újítani a mágnestekercses Denzóimat, ha igen, akkor 35-40e/db. WTF?
Eztán más szakit kérdeztem meg bontottakkal kapcsolatban, de amint meghallotta, hogy Denzo már szívta is a fogát, hogy ha Bosch lenne abból cirka 700darab van neki, de Denzo csak olyan, amelyiknek a csatlakozója törött. Ő nem vállalja a felújítását ezeknek mert nem bízik benne, de szerinte a veszprémi Denzótól közvetlen nem is tudok ilyet rendelni, mert azt előtte nekik el kell küldeni Japánba, ami után sanszos, hogy Mazda emblémával érkezne meg a fenti horrorisztikus áron.
Állítólag valami trutyi kerülhetett bele a feltehetőleg gyenge minőségű gázolajnak köszönhetően. Én tavaly nyáron vettem, azóta csak OMV megy bele plusz havonta egy tank a prémium gázolajjal, de hogy előtte a Dr. XY mit tett bele az aggályos.
Feladta a leckét, mert:
a, felgyújtom
b, eladom
c, megcsináltatom, és ha más is kiderül (pl a másik kettő megy ki) akkor életbe lép az "a" verzió.
Egy biztos, nyáron dízel Mazdát nem veszek, mert ilyenkor jóval szebb a hangja, és nem árulja el magát. Vagy ha mégis, akkor bevállalom az 5ezer/db vizsgálatot, és aztán veszem meg.
Az új autó kontra használt vitában a bal oldali serpenyőbe került egy kis súly most, hisz ott végig tudom, mi megy bele, legfeljebb a pénztárcámat ismerve osztom kettővel a 6ot.
Ha vannak egyéb verziók, amivel jobban járok, azt szívesen venném a kollegáktól.