AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2010.03.31 0 0 239
tammia, kancsal a gyerek? vagy mi miatt voltatok egyáltalán a szemészeten ennyi idősen?

a + 2.5 dioptria önmagában nudli, semmiség. Szinte MINDEN gyerek távollátással születik, ha műszeresen mérik. Az én lányom kancsalon (bandzsán - a befelé kancsalítás a bandzsaság, a kifelé kancsalítás a kancsalság) született, amiatt voltunk vele szemészeten, igaz nem 6.5, hanem 8 hónapos korban, és atropinos vizsgálattal +4 dioptriát állapítottak meg nála, és nekem is azt mondták, hogy ennek önmagában semmi jelentősége, nem ez a probléma, erre szemüveg se kéne, csak a bandzsaság a probléma. Nem is volt, mert miután megvolt a letakarás, meg műthető volt,és utána csak sima szemüveget kapott, kb 10 éves korára ki is nőtte ezt a +4 dioptriát.

Kérdésedre, hogy mennyibe kerül, hát, olyan 6-20 ezer ft körül számíts alapesetben. Kerettől függ. ha szabad ajánlanom, akkor ostornyeles keretet vegyetek majd ha kell.

Magánszemész sztk alapra nem írhat receptet. De a recept csak a dioptriás üvegre szól, meg a sima sztk egyenkeretre. Írhat receptet, de azt meg kell fizetni az optikusnál. Ha pénzkérdés, akkor vizsgáltasd meg a gyereket sztk alapon (időpontkérés stb), és akkor viszoynlag olcsón hozzájuthatsz egy sztk alapon járó dioptriás üveghez és egyenkerethez.

Általában azt szokták csinálni (felnőttek, gyerekek), hogy sztk alapon kérik a dioptriás üveget, és a privát izléshez a keretet (ami a drága).
Előzmény: tammia (238)