Törölt nick Creative Commons License 2010.03.29 0 0 24
Ahogy írta:

...így ott szólna ha valaki megnyitja a lapomat.

Ez nekem azt sugallja, hogy a háttérben, rejtve szólna. Tudomásom szerint, hivatalosan egy szórakozóhelyen sem lehet minden további nélkül felhasználni rádió vagy tévéműsort a vendégek bevonzására, amiből a vállalkozásnak közvetett haszna származik. Más kérdés, mondjuk egy rádióadónak is reklám, hogy az ő műsorát nyomják, de azért engedély nélkül, nem egy tiszta ügy. Nem véletlenül maradt meg az adóbevallásban is az ilyen vállalkozások, hotelek stb. részére a kötelezettség, amit régen a magánszemélyeknek is kellett még fizetni, de részükre azután eltörölték, még 2000 előtt valamikor, ha jól rémlik. Amit egy Magyar Posta számlára kellett átutalni, nekem még a számlaszám is megvan, az Erste online banki listámban szerepel, mint lejárt utalás.

Ha valaki a saját weboldalának látogatottságát próbálja így növelni, vonzóbbá tenni, méghozzá idegen erőforrás felhasználásával (a stream-szervert más üzemelteti, más pénze fekszik benne), ez szerintem már aggályos.

Még jobbik eset, ha kiteszi a beágyazott lejátszót, megfelelő névvel, utalással ellátva, de szerintem ahhoz sem árt legalább emailben egyeztetni. Mert ez azért nem ugyanaz, mint egy egyszerű linkelés, ha jól gondolom.
Előzmény: locsemege (23)