boxer-gs Creative Commons License 2010.03.27 0 0 195

Dél-Pest.

Én tavaly ősszel vettem a házat és nem laktam benne télen, tehát nem volt használva ez a kémény. Amúgy a ház 40 éves majdnem. Próbafűtést végeztem a cserépkályhával, minek során a huzattal nem volt gond. Füstvisszaáramlás nem volt, szivárgást sehol sem észleltem. A kéményseprő jött, látott és komplexusa volt. Miután megkértem, hogy kotorja már meg a kéményt, elég rosszkedvű lett. A kémény szerinte állagromlott. A felső perem alatt két sor téglát tényleg újra kell rakni, de ő szerinte a belseje se jó, amit egy kis tükörrel bekukkantva állapított meg. (megjegyzem, korábban egy kamerás felmérés során egy kéményes cég embere normális állapotúnak ítélte és nem is akarta mindenáron bélelni)

 

A lényeg, hogy tényleg rendbe akarom tetetni, hisz az a megnyugtató számomra is, csak az átmérőbővítés kellemetlenül ($) érint. 150ezernél többet nem nagyon szántam volna a kéményre, de a mesterek kb a dupláját kérik a komplett bélelésre erre a 6-7m-re és ettől kicsit hisztis lettem. De majd lehiggadok és megpróbálom eldönteni, hogy megtartom-e a cserépkályhát egyáltalán.

 

Az illetékes építési osztályon egyébként mindenki nagyon készséges, segítőkész. Ott eddig csak pozitív tapasztalataim voltak szerencsére.

Előzmény: kod1111 (193)