cezar7 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 6551
Sziasztok!

Huh azt se tudom hol kezdjem...

Na szóval adott egy Ford focus II. Sötétszürke színben. Az autó bal hátulja sérült volt és hát elég kontár munkát csinált a fényező, ami azt jelenti hogy a javítás oly mértékben sikerült hogy látszik a festés kontúrvonala. Azt akartam eltüntetni egy polírozó szakemberrel akinek ez nem sikerült (sőt sztem rosszabb lett...).

Egy másik fórumon a színes waxot ajánlották hogy az majd megoldja a gondom csak úgy kb. 2-3 havonta meg kell ismételni.... Hát vettem ezt a simoniz nevezetű fekete waxot, nem oldotta meg a gondom. Most itt tartok.

A kérdésem az lenne hogy egyáltalán létezik-e olyan szer vagy szerek halmaza amelyeknek a helyes használatával el lehet tüntetni a javítás kontúrvonalát vagy csak fényezéssel oldható meg.

Több fényezőnél voltam és azt mondták hogy az egész elemet újra kellene fújni + a csomagtartó bal hátulját.
Ezzel az a gondom hogyha egyszer el akarom majd adni, a kutya se fogja elhinni hogy ez az autó csak kicsit volt sérülve és nem az egész oldala és hátulja volt TK -ra zúzva.....

Olyan megoldást keresek ami mondjuk úgy hogy költséghatékony és netán még én is eltudom végezni illetve nem károsítja az autó fényezését gondolok itt pl. a sokat emlegetett gépi polírozás során fellépő festékrétegvastagság csökkenésére.

Vagy: az egyik fényező azt mondta hogy Ő nem akr lehúni de ezt nem lehet javítani szépen, a másik azt mondta hogy meg lehet oldani de az említett teljes elem és csomagtartó min. fele lefényezésével, a harmadik pedig azt hogy állítólag létezik egy olyan módszer hogy csak helyben ahol a javítás van ott csiszolják meg a javított részt és újra fújják, DE ezzel az utolsó módszerrel a fedő lakréteg egy idő után el fog válni a régitől... Nemtudom mi az igazság de valami megoldást keresnék.

Ja igen és ezt az eltérést (kontúr), az ismerőseim szerint csak én látom. Bár ez éppen elég.

Hát nemtudom hogy egyáltalán van-e megoldás de minden ötletet kézséggel fogadok.


Köszönettel
C7