CanGuru Creative Commons License 2010.03.25 0 0 7030
A profil még nem teljesen eldöntött. A magam részéről szemezek valami aszimmetrikus profillal, de ennek hátránya, hogy korlátozza a későbbi rendszer összeállíthatóságát, kellenek ún. joker modulok, amik fordítják a profilt, de eleve két profil alkalmazása, főleg kis mennyiségű modulnál, elég problémás lehet.

Tehát a realitások miatt mégiscsak szimmetrikus és síkvidéki kialakításban gondolkozom (40-50 cm szélesség, 0,5x, 1x, 2x, 2,5x, 3x-os hosszúság).

Egyébként felmerült, hogy a FREMO H0 USA Unna Division profilját kéne alkalmazni például (vagy valami ilyesmit). De mivel kicsi az esélye annak, hogy eljutunk bárkivel is közös külföldi kiállításra, ezért jobbnak tűnik a saját szabvány alkotása, az igények függvényében.

Síkvidéki részlethez jó a H0 magyar mellékvonali modul profilja, annyi különbséggel, hogy precízebb csatlakozási-csavarozási előírást használva (nem 10-es lyuk 8-as csavarral...). Persze ettől később még lehet más is, meg csak egymással kapcsolható részeken aztán bármi más tetszőlegesen.

Szóval amint véglegesítem, akkor adom (közzéteszem) a paramétereket.
Előzmény: manhattani (7028)