GPont73 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 26

Tyű, hogy felpörgött a topik! :)

Természetesen nem akartam leszólni egyik márkát sem, annak ellenére, hogy a Canont preferálom, szétnéztem én más gyártók termékei között is, és például a Lumix felsőbb kategóriás kompaktjai kifejezetten szimpatikusak (csak tesztek alapján, egyiket sem próbáltam).

Naszóval nem bírtam tovább, az előbb jöttem fel a műhelyből, megpróbáltam életre kelteni a kicsikét. Mit mondjak, teljes a kudarc, abszolút nulla az eredmény. Persze az akku hiánya miatt sikerült egy sokismeretlenes egyenletet betuszkolnom a nyílásba: hordozható DVD akkujáról vezeték egy telefon szétszedett akkuérintkező-sorára, az melegragasztóval felbiggyesztve egy autóhifis ISO-csatlakozóra - ezt toltam bele. Mivel pontos méreteim nincsenek, és az érintkezők annyira bent vannak a gépben, hogy lemérni esélytelen, szemre dolgoztam, és a komplett cuccot sem tudtam fixen beszorítani (a bubisfóliából behajtogatott darab ki tudja, mennyit tart), így lehet, hogy az egész nem is érte el az érintkezőket. Egyébként az ISO-csatlakozó pici reszelés után igen passzosan illeszkedik az akkufészekbe :)

Meglepett, hogy a gép oldalán van egy kis rugós ablak, amin keresztül ki lehet húzni a vezetékeket, és le lehet zárni a fedelet - legalább nem kellett a kapcsolójával foglalkoznom.

Mindenesetre az lesz a megoldás, hogy rendelek egy akkut, nem akarom kockáztatni, hogy egy elcsúszott érintkező miatt menjen tönkre az esetleg menthető gép.

Valakinek nem kell egy utángyártott akku háromezerért? Ha azzal sem indulna el, legalább annyival kevesebbet buknék...