pygmea Creative Commons License 2010.03.23 0 0 106920
Én nem kivételnek tekintem magam, hanem szerencsésnek, mert jó helyre/hatások közé kerültem.
Ahogy ezek a kölkek is, ha el sem jönnek, nem látnak másfajta példát, és akkor még csak esélyük sincs változni.

De az is lehet, hogy másképp működik: mindenképpen fel fognak nőni és kinőni ezt a viselkedést., és ez csak életkori sajátosság. Akkor viszont a fejlődésük szempontjából mondjuk (csaknem) mindegy, hogy ott vannak-e, viszont a testi fejlődésüket nézve az már nem mindegy, hogy legalább jó levegőn vannak és mozognak. És ennyi áldozatot igazán vállalhatunk "testvéreinkért", hisz mindannyian ugyanazon Természet gyermekei és vendégei vagyunk. Max. figyelmeztetjük őket, hogy máshogy illik viselkedni.
Nekem sajnos nem megy az a fajta jó pedagógia, ezért inkább nem szólok nekik, mert csak beszólás lenne belőle, de láthatólag Pistának van egy kitűnő módszere.

Valószínűleg azért is vagyok optimistább, mert van egy 20 éves húgom, aki hozza/hozta a korosztályának minden nyűgét, ugyanakkor meg világosan látszik, hogy alapvetően ő is és a társai is jó szándékúak. Tavaly épp a Kincsemre hívtuk el, és csak egyszer kellet elmagyarázni neki, hogy miért ne gyújtson rá. És kibírta a Kincsem Parkig, aztán meg a célig. Bezony-bezony sok nála idősebb és rendszeresebb túrázó erre pl. nem képes.
Előzmény: tajhamer (106914)