szedlacsek2 Creative Commons License 2010.03.21 0 0 30
Vagyontárgyaitól szabadulna Hagyó

Hagyó Miklós próbál megszabadulni vagyontárgyaitól - a szocialista politikus cége pénzzé tette panorámás házát a Budai-hegyekben. Az ingatlanért 68 millió forintot kapott cége tavaly év végén, a tranzakcióról és az esetleges osztalékbevételről azonban vagyonnyilatkozatában nem tesz említést. Közben kiderült, hogy Hagyó cégének, a Wirtass Kft.-nek az ingatlanvagyona a Paulay Ede utcában több százmilliós értéket képvisel.Értékes ingatlan a II. kerületben csodálatos panorámával - Hagyó Miklós néhány hónapja mégis úgy döntött, hogy eladja. A budai villának papíron Hagyó családi cége, a Wirtass Kft. volt az egyik tulajdonosa - a tranzakcióról és az esetleges osztalékbevételről azonban vagyonnyilatkozatában nem tesz említést az MSZP-és politikus. Közismert, hogy Simor András jegybankelnök cégének ciprusi számláit hasonló okok miatt már vizsgálják - Hagyóval szemben azonban egyelőre nem indult „vagyonnyilatkozati eljárás”. Pedig a hírTV birtokába került „banki átutalási megbízásból” egyértelműen kiderül, hogy az adásvételt követően Hagyó családi cége tavaly decemberben 68 millió forinttal gyarapodott.

A volt főpolgármester-helyettestől szerettük volna megtudni miért volt olyan sürgős pénzzé tenni a Verecke úti házat és a hozzá tartozó telket az Árpád-kilátó lábánál, a politikust azonban nem értük el - tartózkodik a nyilvános szereplésektől.

BKV-ügy: nem ment el a bizottsági ülésre sem

A szocialista politikus nem jelent meg a BKV ügyeit vizsgáló fővárosi bizottság ülésén sem szerdán. Hagyó társa Csecserits Beáta, a Pest megyei főügyészhelyettes lánya sem állt kameránk elé. Hagyó és Csecserits cégének, a Wirtass Kft.-nek egyébként a VI. kerületben is vannak értékes üzlethelységei és lakásai.

Birtokunkba került a kft. főkönyvi kivonata is, amelyből kiderül, hogy az Andrássy út szomszédságában, csak a Paulay Ede utcában a 43-as és a 44-es szám alatt összesen hét darab ingatlan áll a kft. tulajdonában. Az Operaház és a Balettintézet épülete mellett ez az ingatlanvagyon szakértők szerint több százmilliós értéket képvisel.

Három hete a BKV-botrány miatt már a szocialista párttagságát is felfüggesztő politikus két fővárosi ingatlanát lánya nevére íratta - Hagyó Miklós azonban tagadja, hogy külföldre akar menekülni a büntetőjogi felelősségrevonás elől. Azt állítja soha, senkitől nem kapott csúszópénzt - a mentelemi jogot biztosító parlamenti mandátumáról azonban nem mond le.

(hírTV)