Igen, a tesztnek köze van az asztrológiához, ezt jól látod. Azért nem ez a címe, hogy lehetőség szerint ne befolyásoljon senkit a kitöltéskor az a tudat, hogy asztrológiáról van szó. Más fórumokon keresztül is "reklámozom" a kérdőívet, és ott nem írom le, hogy asztrológiás - igaz, a végén így is kiderül, de akkor már az illető nem tud visszalépni a többi kérdésre, hogy módosítsa a válaszait. Ez szerintem a dolog hitelességét segíti elő, ahogy az is, hogy kitöltetem olyanokkal is, akik szerint az asztrológia egy baromság.
Ettől függetlenül nem hiszem, hogy pont az én kutatásom váltaná meg a világot, vagy bizonyítaná be, hogy az asztrológia működik vagy nem. (Az tényleg paradigmaváltás lenne - bár tudományosan szerintem soha nem lehet majd megcáfolni az asztrológiát, mert önmagát tudományon kívülinek definiálja, ami érv lesz minden cáfolat ellen, míg világ a világ. Ettől én még hinni fogok az asztrológiában, mert a személyes tapasztalatom, hogy hasznos önismereti eszköz, de a szakdolgozatomban csak a "tudományos" véleményemet közölhetem, statisztikával, szignifikanciaszinttel, számokkal alátámasztva - mivel egy tudományegyetemre járok. )
Tudom, hogy sok kutatást végeztek már az asztrológiával, utánanéztem, hiszen anélkül nem állunk neki kutatni valamit. Ha jól sikerült tájékozódnom, úgy, ahogy most én csinálom, még senki nem vizsgálta a dolgot - de hogy ez mit jelent, természetesen nem írom ide, mert szakmai titok :) (Utólag igen, majd a kérdőív linkjén lesz magyarázat.)